Депутат міської ради, лідер ГР "Свідомі" і бізнесмен Андрій Покровський відомий своїм нестримним прагненням попіаритись на будь-чому. Не маючи вагомих досягнень у якості народного обранця, він видає ініціативи "Свідомих" за вкрай важливі та успішні, викидає купу грошей на їх рекламу на листівках у під'їздах будинків. Однак навряд знайдуться люди, які б побачили і відчули позитивний ефект від роботи "Свідомих", адже всі їхні ініціативи роздуті і приречені на долю мильних бульбашок.

Читайте також: Члени громадського руху "Свідомі" заявили про себе "тимчасовій владі"

Андрій Покровський, аби вкотре попіаритись на рівному місці, на цей раз вирішив просто покритикувати чинну владу міста. При чому зробити це голослівно, без чіткої аргументації. В найкращих традиціях улюбленого способу "критика заради критики".

Схоже, депутат, дуже ображений тим, що втратив прибутковий бізнес через порушення нормативно-правових актів, і вирішив банально поливати політичних опонентів брудом, як це роблять, наприклад, "екперти" "Волинського ЦРУ" Моклиця, Григоренко та Яковлєв.

У своєму відеоблозі Андрій Покровський наголосив на 5 комплексних проблемах, які потрібно вирішити у Луцьку:

– Поганий стан доріг та неякісна робота громадського транспорту;

– Високі тарифи на комунальні послуги;

– Закритість та непрозорість місцевої влади;

– Недобросовісна робота комунальних служб та підприємств;

– Поганий клімат для розвитку бізнесу та підприємництва.

Депутат додав, стратегічні цілі ГР "Свідомі" спрямовані на вирішення цих проблем. Хоча програма усунення перелічених питань залишається загадкою.

1. Поганий стан доріг у Луцьку це проблема, якій вже не один десяток років. Однак дороги в Луцьку не є виключенням серед інших обласних центрів України. Щороку виділяються мільйони на ремонт дорожнього покриття, а результат може помітити кожен мешканець міста. 

Питання полягає не у небажанні ремонтувати дороги, а у нестачі коштів. Якби місто мало мера, то змогло б залучити додаткові гроші на необхідні роботи.

Читайте також: "Свідомий" депутат Луцькради намагався зняти гроші з ремонту доріг і басейну на свої піар-акції

Громадський транспорт наразі переживає період перебудови і в найближчі роки "вбиті" маршрутки з водіями-нахабами будуть замінені електротранспортом, закупівля якого триває. Це не є ні для кого загадкою і кожен це бачить. Про придбання європейських тролейбусів нещодавно повідомляв і радник міського голови Ігор Поліщук, відтак скоро вони з'являться на вулицях міста.

2. Цікаво, як "Свідомі" планують вирішити проблему високих тарифів на комунальні послуги, щоб від цього не постраждали комунальні підприємства. Окрім того, в Україні регулярно підвищуються тарифи через політику чинного президента та його команди. Можливо, Покровський має настільки великий вплив на західних кредиторів та вітчизняний парламент, щоб переконати їх не йти щоразу на підняття споживчої ціни на газ?

Читайте також: У мережі розгорівся скандал навколо команди руху "Свідомі"

3. Регулярні публікації у Facebook з повідомленнями про свою роботу і відповідями на коментарі, щотижнева участь в телевізійних передачах з детальним аналізом ситуації в Луцьку в усіх сферах, прийоми містян – це неповний список того, як чинна влада міста тримає зв'язок з мешканцями.

За останніми дослідженням Луцькрада – третя за індексом публічності в Україні. Окрім того, кожен бажаючий може власноруч знайти інформацію про витрати коштів з бюджету, закупівлі і т. п.

4. Депутат пропонує до управління КП залучити фахівців та компетентних представників громади. Ніби думка і слушна, але реалізувати її не так легко. Адже залучення фахівців зі сторони недешево обійдеться.

Створення додаткових контролюючих органів на папері теж виглядає непогано. Втім сумнівно, що це справить дуже великий ефект на покращення роботи КП.

5. Останній пункт з'явився невипадково. Депутат-підприємець хоче менше платити податків і відрахувань до бюджету міста, тому ображається на владу за те, що у нього відібрали дуже ласу парковку біля "Променя". Окрім того, на своїх підприємствах він сильно занижує реальну зарплатню працівниками, аби менше віддавати до бюджету.

Читайте також: Депутата Луцькради закликали не фантазувати про політичний тиск та прозоро виплачувати зарплати

А от яскраві критичні матеріали на адресу влади щодо вигаданої відмови у співпраці з McDonalds, якими майоріли підконтрольні Покровському ЗМІ, – це насправді псує ділову репутацію міста і лякає інвесторів.

Луцький активіст Олександр Куява справедливо відзначав: "Такі інфомеседжі – це прямі удари в департамент розвитку та інвестицій, в департамент туризму, та й взагалі в імідж Луцька. Це тепер що, означає, що будь-який бізнесмен може зробити собі медіа канали і на всю Україну розказувати, який Луцьк малоцікавий для інвестора? Це "свідомо" по-вашому? І в результаті простий висновок – "Свідомі", переслідуючи власні бізнес-інтереси, шкодять всьому місту".

Зіставивши закиди й ідеї Покровського та "Свідомих" з фактами, стає зрозуміло, що даний відеоблог і їхня ефімерна стратегія розвитку – це чергова піар-акція з високою крцентрацією популізму. Насправді, "Свідомі" не відзначились нічим окрім того, що смітили листівками, в яких підносили до небес своє найвеличніше творіння – ініціативу "Округи без депутатів", яка, втім, виявилась пустушкою, а Покровський заціквлений лише у лобіювання своїх бізнес-інтересів, що підтверджувалось неодноразово.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter