Український гідрометеорологічний центр оновив прогноз погоди на вихідні, 17-18 серпня.

Читайте також: Сильні грози, град і шквальний вітер: на Західній Україні оголосили штормове попередження

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, на українців чекає прохолода та дощі.

Прогноз погоди на вихідні, 17-18 серпня

У суботу, 17 серпня, похолодання добереться навіть до півдня і сходу країни. На заході вночі стовпчики термометрів опускатимуться до відміток 10 градусів. Вдень тепліше всього в Ужгороді, там 24-26 градусів. Луцьк, Львів, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький – 21-24 градуси.

У центрі і північних областях 19-22 градуси. На сході максимум 27 градусів. У південних містах – Одесі, Миколаєві і Херсоні до 28 градусів.

При цьому схід, місцями центр і північ країни охоплять дощі з грозами. Тільки в Києві без грози.

Синоптики попередили про шквали та град на вихідних

18 серпня стовпчики термометрів трохи піднімуться. На заході в середньому повітря прогріється до 24-26 градусів, на півночі до 25, в центральних регіонах 25-26 градусів, на сході як і раніше до 27 градусів, на півдні до 27 градусів.

Опади не йдуть зі сходу і півночі. Чернігів, Суми, Харків, Полтава, Дніпро, Луганськ, Донецьк та Запоріжжя – дощі з грозами.

Крім того, 17 серпня за інформацією синоптиків, у східних областях – грози, місцями значні дощі, град та шквали 15-20 м/с – I рівень небезпеки, жовтий. Також 17 серпня в центральних, східних, південних і Сумській областях переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Синоптики попередили про шквали та град на вихідних

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook