3 серпня у Києва до відділення "Універсал Банк" зайшов невідомий чоловік, і заявив, що у нього в рюкзаку бомба. Він попросив викликати поліцію. 

Читайте також: Вибачився та роздав долари: як луцький терорист Кривош виходив з автобуса та здавався правоохоронцям (відео)

Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням. Правоохоронці ввели в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім". 

Представники поліції почали перемовини з терористом та запропонували йому здатися.

Особу чоловіка, який увірвався до відділення "Універсал Банку" в центрі Києва і погрожує вибухом, правоохоронці вже встановили. Відомо, що терорист із собою має рюкзак і стверджує, що в ньому – бомба. Він громадянин Узбекистану. 

"За попередньою інформацією, особою, яка погрожує терористичним актом, є громадянин Узбекистану – Карімов Сухроб Рахманович , 25.03.1988 р.н. Судячи з його соціальних мереж, це психічно неврівноважена особа. Ми поки що не знаємо, наскільки серйозні його наміри, та чи дійсно в нього справжня вибухівка. Тому наразі обрана стратегія перемовин", – повідомив Геращенко.

Про вимоги терориста поки що нічого невідомо. Він вимагає, аби до нього прийшли представники телеканалів і він вийшов у прямий ефір. 

Читайте також: З'явилося відео ліквідації "полтавського терориста": після пострілу снайпера його розірвало на шматки

Правоохоронці не знають, чи справжня вибухівка у чоловіка, який захопив відділення банку у центрі Києва в бізнес-центрі "Леонардо".

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, ситуація розгортається за сценарієм Луцька.

Про це він повідомив у прямому ефірі на телеканалі "Україна 24".

"Зараз зі злочинцем ведуться переговори. Ми вимагаємо, щоб він здався. Він вимагає, щоб до нього допустили засоби масової інформації, щоб він дав інтерв'ю. Ситуація розгортається за сценарієм, як це було у Луцьку. Однак на сьогоднішній момент ми ще не знаємо, чи є у нього справжня бомба, на відміну від Луцьку, де вона точно була", – сказав Геращенко.

Заступник міністра додав, що за попередньою інформацією, в приміщенні за власним бажанням залишилася керівниці відділення банку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook