У центрі Луцька вранці 21 липня чоловік вранці забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон". Поки правоохоронці ведуть із ним перемовини, у Дубно, де проживав терорист, вже вирушила поліція і журналісти. Останні вже встигли поспілкуватися з родиною терориста Максима Плохого і його сусідами.

Читайте також: "Є порозуміння": Аваков повідомив деталі про взяття заручників терористом у Луцьку (відео)

У Дубно, де офіційно прописаний Максим Кривош, який називає себе "Плохим", побували журналісти "Суспільного Волині". Там вже перебуває поліція, однак коментарів не дає. 

Поліція шукала вибухівку

Представниця ОСББ зазначила, що у помешканні та підвальному приміщенні поліцейські шукали вибухівку. Вони нічого не знайшли. Правоохоронці продовжують обшуки.

Також у мережі з'явилася інформація, що в Луцьк з Дубна поїхала дружина Максима Кривоша. Її хочуть долучити до переговорного процесу.

Читайте також: З'явилося відео з луцьким терористом перед захопленням автобуса

Коментар сина

На місці "Суспільному" вдалось коротко поспілкуватись із 15-річним сином Максима Кривоша. Він розповів, що стосунки із батьком у нього "більш-менш нормальні" і що такого вчинку від нього не очікував. Він підтвердив, що мати поїхала в Луцьк.

Що кажуть сусіди

Останні 15 років його квартира пустує, розповів сусід Володимир. За його словами, батьки Максима давно померли, обоє були освітянами. Батько працював у Луцькому політехнічному університеті. Мама викладала у сільській школі. В Максима також є молодший брат.

Також сусід Володимир розповів що Максим провів 6 років у в'язниці, він, начебто, потрапив туди під час навчання у тому ж закладі, де викладав батько.

Одна із сусідок на умовах анонімності розповіла, що на чоловіка раніше скаржилися у поліцію, бо той буцімто бив дружину й сина.

Читайте також: Усі зв'язані та налякані: що відомо про заручників, які знаходяться у замінованому автобусі

Захоплення автобуса у Луцьку: коротко

  • Терорист 21 липня вранці сам зателефонував до поліції та повідомив, що взяв у заручники пасажирів рейсового автобуса "Берестечко – Краснилівка".

  • Він сів до автобуса як звичайний пасажир, у руках мав великих наплічник і сумку.

  • Чоловік спрямував автобус у центр Луцька на Театральний майдан, де він стоїть вже понад шість годин.

  • Терорист пригрозив підірвати себе і усіх пасажирів. Він зазначив, що у нього є гранати й інша зброя.

  • За попередньою інформацією, в автобусі близько 20 людей.

  • У людей терорист відібрав телефони. Деяким родичам своїх заручників він власноруч телефонував і попереджав про серйозність своїх намірів.

  • Точних даних про кількість захоплених людей наразі немає.

  • Терорист називає себе Максим Плохим, але його справжнє його ім'я Кривош Максим Степанович.

  • У соцмережах він висунув свої вимоги: усі топ чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook