Небайдужі лучани, які щодня проходять поблизу обласної прокуратури спостерігають дивне явище: кожного дня двері споруди за будь якої погоди почали охороняти.

Люди пов’язують це зі страхом обласного керівництва прокуратури і окремих її співробітників  перед постійними пікетами луцької активістки Оксани Марищук.

Останнього разу вона приковувала себе до дверей прокуратури шарфом. Тепер очевидно, не бажаючи, щоб активістка подерла двері в приміщення керівництво обласної прокуратури виставило на сходах представника Нацгвардії.

 

Нагадаємо, влітку і напередодні активістка пікетувала ГУ НП у Волинській області, Петра Шпигу та Максима Киричука і його підлеглих. Вимогою Оксани Марищук було відстоювати верховенство права і покарати винних у численних, на її думку, злочинах.

 

Одного разу, до неї вийшов черговий поліцейський і відібрав колонку та майно активістки, яка нібито заважала поліцейським  "босам" працювати. Згодом через це навіть тривала судова тяганина.

 

Дивним для перехожих є те, чому за гроші платників податків охороняється вхід з надвору до державної установи і чи дійсно у цьому є нагальна потреба. У людей складається враження, що одна беззахисна жінка залякала великих чиновників або дійсно їм є що приховувати від людей?

 

Віталій Іщук