На окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовики проводять медичне обстеження всього чоловічого населення.

Читайте також: Фото 18+ і компромат на "русский мир" – злили інформацію з комп'ютера депутатки ДНР

Про це сьогодні на брифінгу у Києві з посиланням на дані української розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, пише УНН.

"Російське окупаційне командування нарощує заходи з поповнення некомплекту особового складу у з’єднаннях і частинах 1-го та 2-го АК ЗС РФ. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей вони запроваджують систему функціонування мобільних призовних пунктів. На їх базі окупанти планують проведення медичного обстеження всього чоловічого населення віком від 18 до 55 років на придатність до військової служби у складі російських окупаційних військ", – сказав Гуцуляк.

Читайте також: ЗСУ ефектно знищили техніку бойовиків (Відео)

За його словами, до осіб, які ухилятимуться від медичного обстеження, окупаційною владою передбачено застосовування репресивних заходів. Так, у випадку затримання таких осіб на блокпосту чи пункті пропуску, їх направлятимуть до так званих "органів державної безпеки" на перевірку лояльності до російського окупаційного режиму.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter