Особливо важливим питанням для України через загострення на Донбасі стала територіальна оборона. Зокрема, вона дозволить мати розгалужену систему охорони держави.

Читайте також: Пушилін готує три звернення до Путіна, серед них – прохання увійти до складу РФ, – ЗМІ

Про це пише 24 канал.

Очільниця правління ГО Всеукраїнського об'єднання «Патріот» Ганна Майборода розповіла, що наразі у Верховній Раді є законопроєкт, який стосується територіальної оборони. Водночас, за її словами, українці мають потребу в підвищенні боєздатності країни.

Вона зазначила, що необхідно створити окремий підрозділ територіальної оборони, але без підпорядкування сухопутним військам.

«Поки що у нас виникло непорозуміння через те, що керівництво ЗСУ хоче залишити сухопутні війська», – заявила очільниця правління.

Читайте також: Севастопольська бригада авіації відпрацьовує повітряні бої на Волині (фото)

Кого можуть залучити до тероборони

За словами Майбороди, наразі у великої кількості людей, зокрема в молоді, є бажання захищати територію держави. Однак для цього треба створити надійні інструменти.

Вона зазначила, що законопроєкт передбачає долучення до підрозділів територіальної оборони також значну кількість IT-працівників. На її думку, вони могли б брати активну участь в інформаційній протидії Росії.

Майборода також розповіла, що для масового залучення людей до територіальної оборони варто розробити розгалужену систему навчальних центрів, де буде якісне навчання.

Водночас потрібно організувати зрозумілу систему соціального захисту як для резервістів, так і для їхніх родин.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook