Міська рада Луцька оголосила конкурс для архітекторів на облаштування передзамкової території, на якій наразі розкинувся застарілий Центральний ринок. Іржаві контейнери, безлад та антисанітарія серйозно псують вигляд історичної частини міста, яка має хороший потенціал для залучення великої кількості туристів.

Читайте також: Керівник КП "Луцькі ринки" розповів, що зробить з Центральним ринком в першу чергу

Заяви з проектами будуть прийматись до 1 жовтня 2018 року. Після цього комісія з депутатів міськради, архітекторів, істориків та митців оберуть найкращі пропозиції. Переможець отримає 100 тисяч грн, друге і третє місце – 75 та 50 тисяч грн відповідно.

Наразі мова йде лише про концепцію реконструкції. Гроші на реалізацію ідеї будуть виділятись в залежності від складності проекту.

Читайте також: Як влада Луцька реформує ринки міста

Своє бачення території перед замком окреслив заступник міського голови Ігор Поліщук у інтерв'ю "Під Прицілом".

"На мою думку, на місці Старого ринку може бути дуже гарна територія, яка зробить і замок Любарта, і стару частину міста більш привабливою, і умовно зв'яже парк Лесі Українки з замком. Буде такий маршрут, коли можна почати прогулянку з парку і закінчити старим містом і замком, або почати із замку і закінчити прогулянку у парку.

Це має бути своєрідна громадська зона, яка, на мою думку, буде мати паркувальні місця, сквери, оглядові майданчики, місця відпочинку. Може бути й невеликий ринок, на якому будуть продаватись мистецькі вироби, що дійсно привабить туристів.

Буде вибудована конценпція, що ми хочемо бачити на цьому просторі після перенесення ринку. На основі цієї концепції буде замовлено архітектурний комплекс з детальним плануванням", – сказав Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter