На борту судна CENTURY (прапор Антигуа і Барбуда) на рейді біля Панами за загадковими обставинами помер 38-річний капітан – громадянин України, житель Одеської області. Його тіло чотири доби пробуло у каюті. 

Читайте також: У Камбоджі помер молодий волонтер з Рівного

Інформацію ТСН.ua підтвердив морський адвокат, правозахисник Микола Гольбін.

За його даними, чоловік помер 20 травня, але його тіло зняли з судна лише вчора, 24 травня. Весь цей час воно було у каюті. Чому так довго не забирали тіло наразі невідомо. «Це питання до влади Панами або агентів», – сказав адвокат.

«У нас багато моряків, які гинуть за кордоном. У таких випадках процедура одна: його знімають, доправляють до моргу, родичі дають дозвіл на розтин, транспортування. Далі йдуть документи до консульства або посольства», – розповів Гольбін.

За його інформацією, дружина загиблого капітана надала дозвіл на розтин, проте невідомо, чи вже зробили його. Причину смерті встановлять після цього. Питання, чи була вона насильницька або природна – також залишається відкритим.

ТСН.ua вдалось взяти коментар у моряка на правах анонімності. За його словами, думки щодо причини смерті у членів екіпажа розділилися. Хтось вважає, що капітану «допомогли», а хтось припускає, що це була природня смерть.

Читайте також: 16-річний українець загинув у страшній аварії в Нью-Йорку (фото)

«На судні була напружена обстановка. Ніхто не знає, як це сталося. Але не виключено, що це природна смерть. У будь-якому разі, про напружену обстановку офіційно казати ніхто не буде», – розповіли джерела.

Правозахисник також розповів, що у понеділок, 24 травня, померлий збирався летіти додому, у нього закінчився контракт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook