Щоб запобігти захворюванням на грип та ГРВІ, необхідно щодня збагачувати свій раціон харчування профілактичними продуктами. Такими є корінь імбиру, айва, редька, хурма, фейхоа, сочевиця, гранат, капуста, груша і навіть каштани.

Читайте також: ТОП-10 правил здорового харчування

Про це повідомляє UKR HEALTH.

Користь імбиру полягає у здатності підвищувати імунітет, знищувати патогенні мікроорганізми та відновлювати баланс організму, що попереджає запальні процеси. Він містить фосфор, калій, магній, ефірні масла та вітаміни А, С. Айва чудово зберігає всі корисні властивості навіть у зимову пору. Редька збагатить організм вітаміном С, натрієм, кальцієм та білками. Сира чорна редька має протизапальний та протибактеріальний ефект.

Хурма складається із антиоксидантів, мінералів, вітамінів А, С, Е, які запобігають розвитку ракових клітин, поліпшують роботу зорового апарату та серцево-судинної системи, підвищують імунітет організму. Фейхоа містить багато вітаміну С, білків, солей та металів йоду. Екзотичний фрукт володіє протизапальними властивостями.

Сочевиця пригодиться для покращення роботи серцево-судинної, нервової та травної системи. Білки бобових легко засвоюються, попереджають виникнення онкологічних захворювань та зміцнюють імунітет. Гранат, до речі, має аналогічні властивості. Окрім цього, він омолоджує клітини організму та зміцнює імунітет. У фрукті містяться органічні кислоти, дубильні речовини, клітковина, різні вітаміни, кальцій, магній, калій.

Капуста виводить з організму шкідливі шлаки і токсини, і покращує роботу органів шлунково-кишкового тракту. До того ж овоч має позитивний вплив на стан судин, знижуючи рівень цукру і холестерину в крові. Груша здатна відновити мікрофлору кишечнику, а також підвищити імунну систему, знищити патогенні мікроорганізми. Фрукт містить органічні кислоти, флавоноїди, ефірні олії, кальцій, магній, йод та цілий набір вітамінів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter