Представляємо п'ять літніх помічників у боротьбі із зайвими кілограмами.

Читайте також: Вчені здивували відкриттям про здорове харчування

Абрикос: проти набряків

Вирізняється високим вмістом калію, вітамінів і харчових волокон. Калорійність: 47 ккал на 100 г (2 абрикоси), пише ТСН.

Цей фрукт є одним з найліпших джерел калію – мінералу, який запобігає затримці рідини в організмі. Тому абрикоси рекомендуються насамперед тим, хто страждає від набрякань. Але головна чеснота цього продукту – високий вміст пектинів. Це м'які харчові волокна, ефективно створюють відчуття ситості. Пектини прекрасно переносяться навіть найчутливішим кишечником. Низька калорійність в поєднанні з високою концентрацією вітамінів, мінералів і харчових волокон –абрикос може похизуватися всім, що потрібно для швидкого і безпечного схуднення.

Якщо ви любите солоно–солодкі страви, спробуйте змішати шматочки абрикоса з польовим салатом або нарізаним холодним м'ясом. Крім того, з цих фруктів можна готувати десерти – морозиво–сорбет або, якщо часу не вистачає, компот (10–15 хвилин варіння в каструлі, і готово!).

Курка: джерело білка

Біле куряче м'ясо містить максимум білка. Холодне або смажене на грилі, воно просто створене для літніх страв. Калорійність: 130–200 ккал на 100 г.

Курка без шкіри вирізняється високим вмістом пісних білків, які ефективно засвоюються організмом. Але не тільки біле м'ясо корисне – крильця і ніжки багаті вітаміном В і сприяють схудненню мінералами, такими як залізо і цинк.

Щоб біле куряче м'ясо не вийшло занадто сухим, перед приготуванням маринують його в спеціях. Варене м'ясо, холодне і нарізане скибочками, чудово підходить для салатів. Просто змішайте його з листям салату і додайте інгредієнти за смаком: горіхи, помідори, цибулю, солодкий перець.

Помідор: мінімум калорій

Жодне літо не обходиться без цих смачних овочів, які містять вітамін С і харчові волокна. Калорійність: 10 ккал на 100 г.

Помідори найзручніше вживати в свіжому вигляді. Але існують і інші варіанти – томатна підлива, консервовані помідори без шкірки, суп–пюре ... Зокрема, томатна підлива з успіхом замінить жирні і солоні приправи, шкідливі в дієтичному плані.

Різнобарвні томати чері можна їсти просто так або використовувати для приготування салатів. Ще одна цікава страва –фаршировані помідори, які слід тушкувати на повільному вогні. Чим саме їх фарширувати? Рецептів маса, але для літнього меню добре підходять риба і кіноа.

Креветки: смачно і корисно

Продукт, який рекомендують в рамках багатьох дієт. Єдина умова: не можна їсти голову, де концентруються жир і холестерин. Калорійність: 100 ккал на 100 г.

Креветки вирізняються високим вмістом білків. І водночас майже не містять вуглеводів і жирів – за винятком невеликої концентрації корисних жирних кислот омега–3. Це чудове джерело вітаміну В3, який бере участь в процесі вироблення енергії. Завдяки цьому вітаміну жири спалюються, а не накопичуються в організмі. Нарешті, цей морепродукт містить селен – мінерал, який сприяє схудненню і уповільнює процес старіння.

Ще один плюс креветок в тому, що вони бувають найрізноманітнішими – від великих гамба роха – до звичайних маленьких, сірого або рожевого кольору. Невеликі зазвичай їдять у вареному і охолодженому вигляді, але вони також підходять для приготування супів. Гамба роха і інші великі креветки слід смажити на грилі, додавши лимон і оливкову олію.

Читайте також: Чому йогурт не варто їсти вранці

Диня: солодке без цукру

Бажаєте їсти солодке, не набираючи зайвих кілограмів? Це можливо завдяки дині. Калорійність: 48 ккал на 100 г.

Диня вирізняється низькою калорійністю і майже не містить цукру. Її солодкий смак пояснюється винятково низьким рівнем кислотності. До того ж цей продукт багатий калієм, тому виводить зайву рідину з організму і допомагає в боротьбі з набряками.

Звичайно, диню найпростіше їсти просто так. Але можна також використовувати її для приготування свіжих солоних салатів, нарізавши кубиками і змішавши з ендивієм, базиліком, креветками або моцарелою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook