2018 рік добігає кінця, і пора підбивати підсумки, які смартфони були в трендах впродовж поточного року.

Читайте також: 10 продуктів, які потрібно обов’язково їсти восени

Рейтинг був складений за наступними критеріями: інноваційність, високий рейтинг очікувань, проблемні або просто чергове оновлення відомої марки, пише Сегодня.

Варто також відзначити, що описані нижче моделі також можна віднести до кращих смартфонів 2018 року, які будуть актуальні ще перший квартал 2019 року, поки такі новинки не надійдуть у продаж.

Напевно, найзгадуваніший смартфон 2018 року – Samsung Galaxy S9. З'явився він досить вчасно – в березні, і майже півроку був беззмінним лідером рейтингів кращих смартфонів, отримуючи нагороди за кращий дисплей, краще оснащення, швидкий процесор, кращу камеру та інше.

Основу смартфона склав процесор Exynos 9810 з 4 або 6 ГБ оперативної і до 256 ГБ вбудованої пам'яті. Має місце і збільшення ємності інтегрованого акумулятора в моделі S9 +, яка досягла 3500 мА, що позитивно відбилося на часі автономної роботи.

Флагман від Samsung мало чим поступається iPhone X, а місцями навіть перевершує його. Крім того вартість новинки впала майже на 40% з моменту надходження в продаж, так що обзавестися флагманом вже може більшість українців за нормальний цінник.

Цей смартфон теж був одним з найбільш очікуваних мобільних пристроїв 2018 року. Надійшов у продаж в серпні 2018 року і моментально отримав статус смартфона з кращим екраном (через місяць поступився лідерством iPhone XS).

Модель Note сподобається тим, кому мало можливостей і розміру екрану Galaxy S9. Note 9 запросто можна використовувати як міні-планшет, але це відбивається на більш високій ціні.

Galaxy Note 9, як і Galaxy Note 8, оснащений 6,3-дюймовим дисплеєм. При цьому удосконалення торкнулися яскравості і скла дисплея нового смартфона, які подібні до властивим для екранів раніше представлених флагманів Galaxy S9 і S9 +.

Читайте також: Найбагатші жінки України: хто вони

Galaxy Note 9 отримав вже подвійний фотосенсор, але за якістю він не відрізняється від використовуваного одинарного в флагманських пристроях Galaxy S9 і S9+. Також на задній панелі флагманського фаблет, який став одним з найбільш цікавих анонсів смартфонів індустрії другої половини поточного року, розташувався сканер відбитків пальців.

Флагманський Huawei P20 Pro став одним з найбільш інноваційних смартфонів 2018 року, який привніс в галузь щось дійсно нове. P20 Pro отримав фотокамеру, яка виявилася чи не найкращою серед смартфонів.

Апарат отримав відразу три фотосенсори, які зібрані в одну конструкцію. Модулі мають роздільну здатність 40 МП, 20 МП і 8 МП для різних режимів зйомки з можливість 3-кратного оптичного збільшення та поліпшенням отриманих знімків під дією штучного інтелекту, керований 8-ядерним процесором Kirin 970.

Xiaomi Pocophone F1 виявився порятунком для тих, хто при скромному бюджеті хоче володіти смартфоном з флагманської апаратної начинкою. При ціні в 9000 гривень покупець отримує смартфон з потужним процесором Qualcomm Snapdragon 845, який використовується в флагманах не дешевше 15 тисяч гривень.

Решта частини смартфона теж не підвели: AMOLED-дисплей з високою роздільною здатністю, подвійна камера з оптичною стабілізацією і сканер відбитків пальців. Xiaomi Pocophone F1 виявився ідеальним смартфоном з співвідношенням ціни і якості, що зробило його одним з найпопулярніших смартфонів року.

Лідерське місце найпопулярнішого смартфона 2018 року безперечно займає iPhone XS. Смартфон вистрілив настільки успішно, що покупці навіть не звертали увагу на шокуючий цінник в 1599 доларів, а в Україні і того вище через націнки.

Ціну продиктувала найпотужніша апаратна начинка серед усіх смартфонів, завдяки продуктивному процесору A12 Bionic, яка розганяє операційну систему до небувалих швидкостей, а оновлена камера робить дивовижні знімки.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter