Люди настільки звикли до того, що смартфони допомагають у всьому, що проводять з ними щонайменше по кілька годин у день.

Читайте також: Чи заважають соцмережі складати іспити?

Тому психологи запропонували кілька простих кроків, як позбутися залежності від гаджетів та більше насолоджуватися реальним життям, передає goodhouse

Щодня середньостатистична доросла людина витрачає близько 3-4 годин на використання смартфона, і це підтверджує дослідження за участю майже 5 мільйонів осіб.

Відтак Кетрін Прайс, яка написала книжку "Як розібратися зі смартфоном: 30-денний план з повернення власного життя", вважає, що залежність від гаджетів можна порівняти з алкоголізмом та ігроманією.

Психолог наголошує, що 4 години зі смартфоном – це четверта частина всього часу за добу, коли ми не спимо. Відтак вона створила всього 5 кроків, які дозволять більше жити реальним життям і менше перейматися щодо гаджетів.

Вимкніть сповіщення. Прайс радить вимкнути все, окрім дзвінків, смс-повідомлень та відзначених справ та подій у календарі.

Без смартфона перед сном. "Вашому телефону не місце у спальні. Краще вже завести класичний будильник, щоб уникнути спокуси передивитись оновлення у Facebook перед сном".

Позбавтесь спеціалізованих додатків на смартфоні, приміром агентів соцмереж. Тоді ви зможете перевіряти оновлення та сповіщення лише з ноутбука чи браузера. що точно скоротить кількість проведеного часу онлайн.

Тільки найнеобхідніше. Сховайте з екрана іконки всіх додатків, які не є найважливішими. "На екрані вашого гаджета мають відображатись інструменти, а не спокуса".

Перевірка. Фінальний етап: позбутися всіх додатків, на які ви витрачаєте найбільше часу і якими зовсім не користуєтесь.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter