Всім відомо, що здорове харчування – запорука гарного самопочуття, хорошої фізичної форми, сяючої шкіри та позитивного настрою. Ми підготували для вас добірку із 5-ти продуктів харчування, які можуть нашкодити вашому здоров’ю. Знаючи, яких продуктів варто уникати, ви зможете захистити своє здоров'я.

Читайте також: Кому не варто вживати соняшникове насіння

Про це повідомляє "1+1".

МАГАЗИННІ СОЛОДОЩІ 

Шоколад, випічка, цукерки, льодяники – магазинні солодощі зваблюють нас щодня. Звичайно, інколи ви можете потішити себе солоденьким, проте у всьому потрібно знати міру. Чимало магазинних солодощів містять речовини, які негативно впливають на наш організм, спричиняють цукровий діабет, алергію, зменшують роботу мозку та навіть провокують рак шлунково-кишкового тракту. Аби уникнути небезпеки, краще готувати солодощі самостійно.

ГАЗОВАНІ НАПОЇ 

Цукор, який міститься у газованих солодких напоях, небезпечний для здоров`я. І залежним від цукру ризикує стати кожен українець, що купує просту газовану солодку воду. Будь-які напої треба споживати помірно, а солодкі безалкогольні – тим паче, бо така вода містить чимало цукру. Дієтолог Олександр Кущ навіть порівнює її з наркотиками. А ще надлишок цукру в організмі сприяє ожирінню, постійній втомі та навіть цукровому діабету. Замінити шкідливий газований напій можна смачним домашнім лимонадом. 

ЗДОБА 

Нашому організму справді не впоратись без вуглеводної їжі. В ній міститься глюкоза, яка стимулює роботу мозку, швидко відновлює сили та втамовує відчуття голоду. Однак у надмірній кількості споживання здоби криється багато негативу – надмірна вага, виникнення серцево-судинних хвороб, діабету, алергічних реакцій, зниження імунітету і погіршення складу крові. Замінити улюблені булочки можна смачним шоколадним тортом без цукру, що можна легко приготувати у себе вдома. 

Читайте також: Фахівці назвали продукти, які не можна їсти на голодний шлунок

СНЕКИ 

В англомовних країнах снеками називають легкі закуски, які їдять між основними прийомами страв. Існують як корисні, так і шкідливі снеки. Картопляні чіпси, сухарики, солоний смажений арахіс, закуски з кукурудзяного борошна вважаються найшкідливішими, адже вони дуже калорійні, мають у складі багато штучних домішок, типу глутамат натрію та ароматизатори, а також велику кількість солі, яка затримує вологу в організмі та призводить до набряків. Замінити шкідливі снеки можна горіхами, канапками, гранолою. 

НАПІВФАБРИКАТИ 

М’ясні напівфабрикати, смажена картопля, кава – належать до списку канцерогенів, тобто небезпечних для здоров’я продуктів, котрі можуть викликати рак. Список канцерогенів з року в рік поповнюється. Аби зберегти своє здоров’я, споживайте більше свіжих овочів та фруктів. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter