Насправді, щастя – в маленьких деталях. Але коли виникає депресія, ми хапаємось за кожну соломинку, щоб забути про проблеми і поганий настрій. Зміна обстановки у вашій домівці може відчутно вплинути на ваше самопочуття.

Читайте також: Здорове харчування: дієтолог назвала 3 важливі правила

Видання Prevention зазначає, що зміни в будинку не вилікують клінічну депресію, але точно допоможуть подолати втому і пригніченість.

1. “Заведіть” кімнатні рослини

Це справді піде на користь вашому душевному стану. Дослідження показали, що навіть проста прогулянка на свіжому повітрі знижує відчуття відчаю, а якщо ви живете в місті, то обов’язково посадіть рослини на балконі або підвіконні.

Рослини не лише покращують настрій своїм виглядом, але й тим, що виділяють речовини, які знижують рівень стресу і приводять у норму артеріальний тиск.

2. Повісьте картину

Мальовничий пейзаж або лише вам зрозуміла абстракція тішитимуть око своїм виглядом. Картина з візуалізацією приємних для вас спогадів або мрій позитивно впливатимуть на ваше самопочуття.

Якщо знайти таку картину складно, можете запросити художника і попросити його написати те полотно, яке буде вас заспокоювати.

Читайте також: Як часто пари займаються сексом: розповіли, чи існує "золотий секс-стандарт"

3. Встановіть вдома лайтбокс

Така річ буде особливо корисною для тих, хто страждає від осінньої хандри. Лайтбокс – це не лише рекламна світлова вивіска, – його можна повісити вдома у вигляді світильника або картини, а промені лайтбоксу забезпечать той самий тип світла, що виробляє сонце тільки без ультрафіолету.

4. Додайте більше фарб

Налаштуйте себе на позитив, змінивши кольори в будинку. Це не стосується ремонту та фарбування стін, це може бути банальна зміна кольору ваших подушок та килимків. Знайте, що теплі відтінки викликають відчуття щастя й оптимізму.

Освіжаючим, стимулюючим і позитивним відтінком, який мотивує до соціалізації і творчості, є помаранчевий колір. Або його варіації – персиковий, теракотовий, блідо-абрикосовий.

5. Прикрасьте інтер’єр особливими предметами

Недарма на стіни часто вішають фотографії з рідними чи постери улюблених рок-гуртів, адже такі речі дарують приємні емоції. Тому для того, щоб відчувати щастя, необхідно наповнити будинок речами, від яких справді віє щастям.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook