Залишилися лічені дні до початку осені. Якраз є час, щоб почати готувати організм, адже перехід від тепла до холоду може стати величезним стресом для нашого здоров'я.

Читайте також: Як змусити себе робити те, що не хочеться: поради

Читайте у матеріалі Clutch про те, як підготувати тіло до нового сезону.

Забезпеч повноцінний сон

Восени сонце піднімається вже не так рано, як влітку і перед осіннім періодом краще зрушити свій розклад. Намагайся висипатися, адже за листопадним сезоном прийдуть зимові холоди, а значить, організму потрібно буде більше повноцінного відпочинку.

Корегуй раціон

Незначні зміни в харчуванні в перший місяць осені після спекотного літа обов'язково повинні бути. Поступово додавай у меню теплі страви, це можуть бути теплі салати з бобовими. Не забувай про ранкові каші, чергуй їх з літніми рідкими прийомами їжі і просто фруктами, яких зараз дуже багато.

Придбати абонемент в спортзал

Якщо влітку ти воліла спорту відпустку і потягування в ліжку, саме час почати планувати активну осінь. Вибери, чим би ти хотіла займатися в наступному сезоні. На який результат розраховуєш і які емоції хочеш отримати. Таким чином, у твоєї осені не буде місця для нудьги і ниття про погану фігуру.

Читайте також: Звички перед сном, від яких краще відмовитись

Вдихай останні теплі дні

Насолоджуйся теплими днями, які залишилися в запасі до кінця літа й початку осені. Дихай, відчувай, хапай промені сонця. Якщо правильно використовувати цей період, то можна здорово зарядити і налаштувати свій організм на холодну пору року.

Заварюй ароматні трави

Меліса, м'ята, шипшина, ромашка, лаванда – набір трав, які будуть корисними не тільки на початку осені, але і всю осінь, зиму і навіть весну. Можеш починати пити вже зараз, орієнтуючись на смак, уподобання, але не забуваючи про протипоказання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter