У холодну пору року, коли на вулиці кусючий мороз, просто ідеально підходить читання. І коли душа вимагає підживлення – беріть в руки хорошу книгу, яка читається легко і на одному диханні.

Читайте також: Працевлаштування, пільги та стипендії: студенти Волині про те, що має змінитись у ставленні до них зі сторони держави

Сьогодні зі своїми улюбленими книгами нас знайомить депутат Волинської обласної ради від фракції УКРОП Володимир Кучер. Він склав для вас свій топ-5 книг.

"Щодо книг, то радив би почитати "День Триффідів" – фантастичний роман Джона Віндема.

Сюжет такий: більшість людей втратили зір і на планеті почали господарювати гігантські рослини з інтелектом – триффіди. Дивно, але коли бачу як поширюються зарослі борщівника Сосновського, чомусь згадую цю книгу.

Триффіди є хижими деревами, які вміють рухатися за допомогою трьох коренів, що здатні переміщатися подібно ногам. Їхня швидкість дорівнює швидкості ходи людини.

Мають кулеподібну дерев'яну основу, вкриту схожими на волоссячко відростками. З основи виростає стебло. Стебло завершується чашкою, з якої виходить жало. Жало здатне вбити людину. Якщо жало відрізати, то нове виростає за 2 роки.

В основі стебла є три невеликих живці. Б'ючи ними по стеблу, триффіди спілкуються один з одним. Здатні чути звуки, за звуками можуть вислідити жертву.

В топ п'ять книг внесу ще: Навчально-методичний посібник Г. Щокіна "Візуальна психодіагностика".

Книга описує пізнання людей по їх зовнішності і поведінці, куди включені типологія людини, основи фізіогноміки (охарактеризована физиогноміка і хірологія), розглянуто, як правильно читати анкету (наведені іменологія, психологія віку, статі, національної приналежності, графологія), граматика мови тіла (вивчення рухів і звичок).

Читайте також: "Навіть Монатік не буде робити те, чим він зараз займається", – Олександр Пирожик про мораторій використання російськомовної культури на Волині

Політичний трактат Ніколо Макіавеллі "Князь" ("Державець").

У трактаті, мета якого "привести народ до створення нової держави", автор, будучи реалістичним політиком республіканського напряму, намагається пізнати загальні закони політичного життя, трактує роль, місце і значення державця, володаря, зверхника в Європі та Італії XVI ст.

Науково-популярна книга "Коротка історія часу" Стівена Гокінга.

"Коротка історія часу" намагається висвітити для пересічного читача широкий спектр питань в галузі космології, зокрема великий вибух, чорні діри та світлові конуси. Її головне завдання – оглянути ці питання, але ця книжка також намагається пояснити деякі складні аспекти математики. Починаючи з видання 1996 року в "Короткій історії часу" розглядається можливість подорожей у часі та червоточин, а також досліджується можливість існування всесвіту без квантової сингулярності на початку часу.

"Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього" – книга Юваля Ноя Гарарі.

Дослідження, що ламає усталені уявлення про земну історію від появи людини й народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки, і вас приголомшать неочікувані й сміливі припущення", – радить депутат.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter