Книги – це джерело знань, у якому завжди можна знайти відповіді на одвічні питання. Вони супроводжують нас у житті, вчать жити. Завдяки їм, ми виховуємося, вчимося та розвиваємось.

Читайте також: Волинський нардеп поділився улюбленими книгами

Сьогодні "Під Прицілом" опинився виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт, який поділився своїми улюбленими книгами:

"Улюблених книг у мене багато. Я завжди люблю книжку, яку читаю. У молодості були ті які реально справили враження на мене, пізніше книжку сприймав завжди як етап життя, як ситуативного вчителя, порадника, оповідача.

Люблю читати Віктора Суворова, Ігоря Буніча, колись подобались Іван Єфремов,Олесь Бердник, Сол Беллоу, Дюма, Конан Дойль, Агата Крісті і як не дивно Достоєвський.

Що прочитав за минулий рік?

1. Жак Атталі "На порозі третього тисячоліття";

2. Петро Кралюк "Таємний агент Микола Гоголь" – спроба авторського дослідження контроверсійної гоголівської повісті "Тарас Бульба" з погляду ролі цього тексту в культурно-політичному дискурсі як у ХІХ столітті, у добу романтизму, так і в нинішні часи. У книжці дослідник розглядає місце "Тараса Бульби" в різних системах координат: імперській російській, провінційній малоросійській, польській, єврейській тощо. Висловлено сміливі припущення щодо біографії самого Гоголя.

Читайте також: ТОП-5: депутат Волинської облради склав список улюблених книг

3.Сет Стівен Давідовіц "Всі брешуть" – люди брешуть в опитуваннях, в інтерв'ю і в соціальних мережах. Люди брешуть керівникам, коханим і собі. Але шукаючи щось в інтернеті, вони видають усі свої таємниці. Яким же насправді є наше суспільство? Що знають великі дані про секс, політику, споживання, про наші страхи й бажання? Фахівець із Data Science Сет Стівенс-Давідовіц проаналізував статистику пошукових запитів і зробив неймовірні висновки, які зробили його книжку бестселером року.

4. Харарі Юваль Ной "Сапієнс. Коротка історія людства" – дослідження, яке ламає уставлені уявлення про земну історію від появи людини і народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг би бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки і вас приголомшать неочікувані і сміливі припущення. У книжці ви не знайдете нудної хронології і сухих дат, але разом з автором будете розмірковувати про численні "Чому?". 



5. Наріса Чакрабонгсе "Катя і принц Сіаму".

6. Роберт Каплан "Політика воїна" і т.д.

Зараз читаю Джанель Барлоу,Клаус Мьоллер "Скарга – це подарунок".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook