Ми всі знаємо, що спорт, правильне харчування та інші корисні звички продовжують молодість, а алкоголь навпаки. Але є нешкідливі звички, які заважають нам залишатися молодими.

Читайте також: Продукти, які захистять мозок від старіння

Про це повідомляє  Goodhouse.

Перевіримо, чи знаєте ви, що заважає вам бути молодими?

Депресія

Вчені стверджують, що депресія не тільки знижує якість життя, а також прискорює процес старіння мозку. Не ігноруйте ознаки захворювання, звертайтеся за допомогою до лікаря.

Ігнорування сонцезахисного крему

Не тільки на пляжі потрібен крем. Від сонця шкіра старіє. Обов’язково щодня використовуйте крем або лосьйон з рівнем захисту не менше 30 SPF.

"Соціальне" куріння

Ви не курите, тільки на вечірці 1-2 сигаретки? Погані новини для вас: тютюн містить більше 3800 хімічних компонентів, здатних завдати шкірі істотної шкоди. Пасивне куріння, до речі, діє так само. І ваша шкіра виглядає старшою, ніж могла б.

Читайте також: Як заспокоїтись, коли б'ють нерви

Самотність

Наші друзі та рідні, правда, допомагають нам довше залишатися молодими. Дослідження показали, люди, у яких багато друзів, – довше залишаються молодими.

Кава

Чорна кава знижує рівень дегідроепіандростерону (DHEA), гормону, який допомагає нам боротися зі старінням. Його рівень і так зменшується з роками, а зловживання кавою може ще більше прискорити цей процес.

Соломинки для коктейлю

Не чекали, правда? А адже пластикові соломинки для напоїв – не тільки шкода для навколишнього середовища.

Напруження м’язів може спровокувати утворення ранніх зморшок навколо губ, а також поглиблення носогубних складок.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter