У Луцьку 18 та 19 вересня від ускладнень коронавірусу померли троє пацієнтів Волинської обласної інфекційної лікарні та Волинської обласної клінічної лікарні. Дані про померлих увійшли в статистику за 20 вересня. Про це у коментарі ВолиньPost розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

Читайте також: За добу в Україні виявили 2 675 нових випадків COVID-19, на Волині – 80

За словами посадовця, усі троє померлих мали важкі супутні хвороби та важку форму коронавірусу, двоє з них – люди пенсійного віку.

Так, 18 вересня померла пенсіонерка 1944 року народження, яка захворіла 3 вересня. З 14 до 18 вересня вона перебувала в інфекційній лікарні. Жінка мала двобічну пневмонію. Серед супутніх хвороб – цукровий діабет другого типу.

19 вересня померла жінка 1964 року народження. Вона захворіла 28 серпня. З 9 до 19 вересня перебувала в обласній лікарні. Теж мала двобічну пневмонію. Супутні хвороби – цукровий діабет другого тип, гіпертонічна хвороба, ожиріння.

Цього ж дня, 19 вересня, помер чоловік 1946 року народження. Захворів 31 серпня. З 7 до 19 вересня перебував в інфекційній лікарні. Мав двобічну пневмонію. Супутні недуги – дифузний кардіосклероз, цироз печінки.

Читайте також: Троє лучан померло: де на Волині виявили найбільше інфікованих на коронавірус (статистика по районах)

Зауважимо, за минулу добу на Волині виявили 80 нових хворих на коронавірус. Загалом, з початку пандемії на Волині від ускладнень коронавірусу померли 146 людей. Майже усі вони мали важкі супутні хвороби.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook