У понеділок 28 жовтня, на виїздному засіданні Уряду у Маріуполі погоджено призначення головою Волинської ОДА Погуляйка Юрія Михайловича.

Читайте також: Стало відомо, хто може очолити Волинську ОДА (фото)

Біографічна довідка

Юрій Михайлович Погуляйко народився у селі Верхнєшевирьовка Краснодонського району Луганської області 12 листопада 1978 року. Має три вищі освіти. Закінчив Луганський державний аграрний університет (менеджер організацій і підприємств), Міжрегіональну Академію управління персоналом (юрист), Академію управління Міністерства внутрішніх справ (юрист).

Трудову біографію почав дільничним інспектором міліції, оперуповноваженим відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Краснодонського міського відділу УМВС України в Луганській області. Проходив службу на посадах рядового та начальницького складу в органах внутрішніх справ МВС України в Миколаївській, Дніпропетровській, Чернігівській та Луганській областях, потім – в Національній поліції України.

До літа 2019 року 3 роки працював в податковій міліції Головного управління ДФС у Донецькій області. Одружений, має двох дітей.

Остання згадка у ЗМІ про Юрія Погуляйка, коли той був ініціатором масштабного зіткнення з поліцією активістів протесту проти відведення українських військ із Золотого на Луганщині.

За словами очільника Нацкорпусу Андрія Білецького, зірвати акцію протесту намагався перший заступник нового губернатора-сепаратиста Луганщини Юрій Погуляйко, якого місцеві жителі знають як людину, яка займається незаконною вирубкою лісу.

"Вітання президенту Голобородьку, у вас багато справ. Можливо, є якась схема, як побороти вирубку лісу, призначаючи тих, хто це робить, першими заступниками губернатора", – сказав лідер НК.

За інформацією Білецького, заступник губернатора Юрій Погуляйко особисто написав заяву до штабу ООС, поліції та СБУ з вимогою розібратися з "незаконними бандформуваннями", тобто ветеранами АТО і небайдужими, з проханням зірвати  акцію протесту.

Читайте також: Волинський обранець висловився про призначення головою ОДА міліціонера з Луганщини

Що передувало призначенню чергового "міліціонера-варяга" на посаду голови ОДА

Нещодавно, 24 жовтня на черговій сесії Волинської обласної ради, на якій були присутні і народні обранці від Волині та висловили категоричну незгоду зі спробами центральної влади зреалізувати згубну для Української держави так звану "формулу Штайнмаєра", якою, відповідно до "Мінських угод", вводиться особливий статус Донбасу. Національно-патріотична громадськість України та Волинського краю сприймає це як однозначну капітуляцію.

Тоді, Ігор Палиця сказав із трибуни Волиньради:

"Волинська обласна ради повинна застерегти керівництво країни від необдуманих кроків, і ніяких виборів, поки звідти (Донбасу – ред.) не підуть усі терористи. Надіюся, що після нормандської зустрічі нам стане все відомо. Або ми котролюємо ці території, або від'єднуємо і ізолюємо їх. Потрібно сьогодні підсилити пропозицію Президента на переговорах", – зазначив парламентар.

Окрім того, у понеділок волинські обранці громади разом із аграріями категорично виступили проти продажу української землі. Усі в один голос запевняють, що впровадження ринку землі в Україні в нинішньому форматі призведе до краху і банкрутства як малих, так і великих фермерських господарств. Особливо при умові, якщо доступ до ринку отримають іноземці.

"Не можна допустити продажу української землі іноземцям, виконання умов МВФ чи будь-якої іншої міжнародної організації, яка зробить Україну залежною. Не можна допустити продажу державних підприємств, коли в державі економічна криза. Волинські депутати не будуть голосувати за продаж української землі в такій формі, коли вона дістанеться іноземцям або якщо селяни не отримають гарантій, як мінімум, що державний земельний банк буде їх кредитувати під 3-4% для ведення власного господарства", – наголосив ініціатор круглого столу Ігор Палиця.

Не погоджуючись із таким волюнтариським рішенням Уряду Олексія Гончарука, Волинська обласна рада збирає термінову позачергову сесію, адже волиняни занепокоєні і активно виступають проти дивного кадрового призначення чергового міліціонера із незрозумілим минулим, який активно боровся із атовцями і протестуючими проти розведення військ і можливої здачі національних інтересів. 

У мережі Facebook користувачі занепокоєні не тільки незрозумілими статками нового очільника ОДА і тим, що він усе життя прожив на Сході і зовсім далекий від проблем волинян. Нагадаємо, що напередодні Волинню більше року керував ще один міліціонер - генерал Олександр Савченко, який піклувався про інтереси Петра Порошенка і БПП та оголошував війну опозиції. Крім цього, джерела знайомі із новою креатурою уряду розповідають, що у своїй роботі міліціонер Юрій Погуляйко керується виключно силовими методами роботи і приставлений сюди, щоб приборкати норовливих депутатів, які виступають, як проти мирних переговорів за кремлівським сценарієм так і відмовляються підтримувати ідею продажу землі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook