Інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського, запланована на 20 травня, буде розбита на три умовні етапи. Про це повідомляє Страна.ua, посилаючись на джерела в оточенні Зеленського.

Читайте також: Пастка для Зеленського? Навіщо "Народний фронт" покинув коаліцію у Верховній Раді

Перший етап інавгурації – присяга і затвердження у Верховній Раді.

Після цього, на другому етапі почнеться низка дипломатичних зустрічей з міжнародними та титулованими гостями в Маріїнському палаці.

І вже на третьому етапі президент Зеленський прямо з Маріїнського парку переміститься до себе на робоче місце на Банкову.

Світської вечірки, яку зазвичай влаштовують для бомонду президенти, які вступили на посаду, не буде, повідомило джерело.

Читайте також: "На Зеленського чекає тріумф!" – астролог прокоментувала дату інавгурації президента

Радник Зеленського Дмитро Разумков підтвердив цю інформацію: "Зеленський відправиться в робочий кабінет. І відразу після офіційного торжества і протокольних зустрічей приступить до обов'язків. У країні війна, йому не до банкету".

І уточнив, що в найближчі дні переїзд в новий офіс не планується.

За інформацією джерела, рішення відмовитися від вечірніх святкувань обумовлено стислими термінами, залишеними на підготовку, складністю з орендою приміщення, а також неясністю в списку гостей, яких потрібно і можна запросити на захід подібного статусу.

"Одного не запросиш – образиться. Другого покличеш – почнуть пліткувати. Третій не з'явиться демонстративно. Четвертий банально не долетить (не доїде, бо робочий день)", – розповідає джерело.

Інше джерело говорить, що однією з можливих фішок стане те, що Зеленський з інавгурації відправиться на роботу пішки.

Раніше стало відомо, що народні депутати пішли на 10-денну перерву і зберуться тільки на інавгурацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook