10 грудня в Іваничівському районі поліція зробила спроби посадити священиків УПЦ та ПЦУ за стіл переговорів, щоб уникнути конфлікту у селі Мишів з приводу порядку проведення богослужінь в місцевому храмі.

Читайте також: ПЦУ чи УПЦ: на Волині біля церкви зібрались місцеві жителі та правоохоронці (відео)

Проте результатів отримати так і не вдалося. Про це розповів т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк, – повідомляє БУГ.

Нагадаємо, що 30-го листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян, хотіли вирішити церковне питання: справа в тому, що прихильників ПЦУ зі священиком з лютого 2019 року не пускають в церкву проводити богослужіння. Прихильники ж УПЦ розповідають, що більшість прихожан храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть.

Тоді ж, аби збори селян не переросли в масштабний конфлікт за ситуацією спостерігали десятки правоохоронців. Вони ж і опечатали храм.

"Ми не брали участь у самому обговоренні. Ми просто дали можливість поспілкуватися. Наше діло просте ми забезпечуємо охорону публічного порядку", – сказав Мартинюк.

Читайте також: Стало відомо, хто загинув у моторошній аварії в центрі Луцька

Як розповіли мешканці села Мишів, працівники поліції 10 грудня ходили селом та збирали власні списки селян: хто і за яку церкву.

У поліції зазначили, що у зв’язку з подіями біля храму та фактом "самоуправства" було відкрите кримінальне провадження, в рамках якого проводяться відповідні слідчі дії.

Сторони конфлікту домовитися про щось так і не змогли.

Скоріше за все, після завершення провадження, справу передадуть для вирішення у стінах суду. Храм на час провдення слідчих дій так і залишиться опечатаним.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook