Напевно ви бачили цю комедію і не раз. Але ми більш ніж упевнені: багато фактів з нашого списку стануть для вас відкриттям.

У цій статті ви дізнаєтеся не лише про моменти, які залишилися за кадром фільму, але й про цікаві моменти яких ви могли не побачити у фільмах, пише TMGINFO.

1) Ідея фільму прийшла до сценариста і продюсера Джону Хьюзу на зйомках “Дядечка Бака”. Його осяяло під час сцени, коли герой Маколея Калкіна спілкувався через дверну щілину з потенційною нянею.

2) Хоча спочатку сценарій був написаний під Калкіна, режисер картини Кріс Коламбус для вірності прослухав ще добру сотню кандидатів. І остаточно переконався, що краще актора йому не знайти.

3) Пам’ятайте цікавого сусіда, який безцеремонно лазив по чужих речей? Джеффрі Уайзмен спочатку пробувався на роль Кевіна. Втім, це не єдиний раз, коли Маколей його обскакав. Через кілька років вони будуть пробуватися на головну роль у фільмі “Богатенький Річі”.

4) Справжній батько актора, Кіт Калкін, домігся участі у фільмі свого молодшого сина Кірана. Він придумав зворушливу історію про сильну прив’язаність двох братів. І продюсерам не залишалося нічого іншого, крім як дати Кірані роль кузена Фуллера. Саме з ним не захотів спати Кевін, тому що той мочився в ліжко.

5) Не розумієте, як батьки не виявили відсутність сина ще в аеропорту? Перегляньте сцену, після якої Кевіна відправили на горище. Витираючи зі столу пепсі,яка перекинулася, батько випадково викинув квиток сина разом з мокрими серветками.

6) У кімнаті старшого брата Базза Кевін знаходить портрет його подружки. Як виявилося, на фото – загримований син художника-постановника. Режисер не захотів висміювати зовнішність справжньої дівчинки.

7) Сцену з тарантулом зняли за один дубль. На другий актор Деніел Стерн, який зіграв злодія Марвіна, просто не погодився. Павук був справжнім, і щоб його не злякати, Стерн всього-на-всього відкривав рот. Несамовитий крик наклали пізніше. 

8) Джоні Пеші часто забував, що його персонаж не одружений, і носив на руці.

9) Фільму про гангстерів “Ангели з брудними душами” не існує. Фрагменти, які ви бачили, були зняті спеціально для “Один вдома”.

10) Насправді, сім’я Кевіна нікуди не виїжджала. Замість паризького аеропорту герої бігали по Міжнародному аеропорту О’Хара, розташованому в Чикаго.

11) При бажанні ви можете побродити по дому МакКалістеров. Він розташований за адресою Lincoln Avenue 671 в селі Віннетка в Чикаго. Був побудований в 1920-х роках і відкритий для відвідування. У фільм потрапили кухня, парадний хол з головною сходами і кілька кімнат на першому поверсі. Всі інші приміщення є декораціями.

12) Будиночок на дереві побудували на задньому дворі спеціально для фільму і прибрали відразу після зйомок.

13) Церква, в якій Кевін зустрічається зі старим Марлі, зовні є церквою Grace Episcopal на 924 Lake Street в Оак Парк в Іллінойсі, а всередині знімалася в школі Хівен мидель на 2417 Prairie Avenue в Іванстоне.

14) Офіційний постер до фільму разюче нагадує відому картину Едварда Мунка

 

15) У 2012 році лікарі офіційно підтвердили: травми, які Гаррі та Марвін отримали у фільмі, в реальності привели б до смерті героїв.

16) На момент зйомок такого диктофона не існувало в природі. Муляж виготовили спеціально для фільму. Пізніше, на численні прохання шанувальників, модель все ж з’явилася в продажу.

17) Персонаж старого Марлі був відсутній в первісному сценарії. Його додали пізніше для додання фільму сентиментальності.

18) Через щільний графік Джон Кенді знімався у фільмі всього один день. Всі епізоди з ним були зняті за 23 години безперервних зйомок. А його розповідь про забутий в похоронному бюро сина був імпровізацією.

19) За задумом авторів, Кевіну мав наснитися нічний кошмар, в якому ожила піч з підвалу переслідувала його по дому. Від ідеї відмовилися з метою економії. До речі, в цій сцені немає комп’ютерної графіки. Піччю управляли двоє людей за допомогою волосіні і ліхтариків.

20)  Ви можете побачити у фільмі членів сім’ї режисера. Його дружина Моніка зіграла стюардесу, яка повідомляє Кейт, що їх домашній телефон не відповідає. Тесть зіграв поліцейського, а теща з маленькою дочкою Елеанор сидять в першому класі літака, що летить в Париж.

21) Скляні ялинкові іграшки, на які наступив Марвін, насправді виготовлені з карамелі. Проте, актор на всякий випадок одягав на ноги гумові накладки. До слова, саме з карамелі роблять скло, через яке вилітають актори, або пляшки, які ефектно розбивають об голови.

22) Прозвучала в фільмі різдвяна композиція “Carol Of The Bells” є кавер-версією української народної пісні “Щедрик” в музичній обробці Миколи Леонтовича.

23) При бюджеті $ 18 млн фільм заробив у прокаті майже $ 476,7 млн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook