Рейд школами міста: часто можна почути або й стати учасником дискусій щодо харчування в освітніх закладах, як негативних, так і позитивних. Журналісти проінспектували школи міста, для того, аби підтвердити, або ж спростувати відгуки батьків, учителів та учнів.

Читайте також: На Волині у декількох школах оголосили карантин

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

15 школа, що в мікрорайоні Привокзальний. Навчається у цій школі понад тисяча учнів, і в перервах здається, що всі вони у їдальні, стають у чергу за обідом, або ж булочкою – кому що до вподоби.

За обід, в який входить: огірок квашений, піджарка зі свинини, каша пшенична, чай, хліб, потрібно заплатити 20 гривень.

Працівники їдальні розповідають – харчування у школі якісне, на високому рівні, хоч і є мінус – трішки підвищилися ціни.

"За якістю в нас нічого не змінилось, скільки ми працюємо, всі задоволені. Забирають батьки дітей додому, приходять разом обідають", – розповідає Зоя, завідувач їдальні ЗОШ №15

Учням шкільне харчування до вподоби, особливо молодшій ланці.

Читайте також: На Волині школа-інтернат закупила 1360 кг "Московської" ковбаси

А у найновішій та найсучаснішій школі Луцька – 27–а наразі навчається більше, як півтисячі дітей, в момент зйомки саме харчувалися група продовженого дня. І спостерігаючи за ними, можна дуже легко зробити висновок про смак та якість продукції.

Заступник директора з навчально–виховної роботи Наталія Гаврилевич каже – ціна справді піднялася, проте це не означає, що дешевше та краще аби дитина харчувалася як їй заманеться у магазинах.

"Вартість сніданку 20 гривень, це на сьогодні не є дорого, тому що ми можемо приготувати на 20 гривень? Ми всі хазяйки, ходимо кожен день до магазину і знаємо вартість, дитинка, особливо початкової школи повинна мати гаряче харчування", –  розповідає жінка.

Учні теж роблять певні висновки щодо харчування, щось їм подобається, а щось не дуже.

10 школа, що на вулиці Ветеранів – тут кількість учнів теж близько 1000, директор закладу Олег Михальчук стверджує – харчування дітей повинне бути на найвищому рівні, як якість так і смак, аби в учнів школи навіть думки про шкідливу їжу не виникало.

"Важливо аби вони прийшли і вийшли з їдальні ситими і задоволеними, це показник і нашої кухарської служби, можу сказати те, що в нас вкінці дня не лишається наша випічка", – розповідає директор школи.

На суму 20–25 гривень, учень школи може з’їсти комплексний обід, перше, друге і компот.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter