В ефірі російської радіостанції "Ехо Москви" сталася суперечка між російськими ведучими і українським журналістом Романом Цимбалюком, викликана подіями на Донбасі та російською агресією в Україні, під час якої Цимбалюка назвали пропагандистом.

Читайте також: Соліст Львівської опери зізнався у веденні групи "Антимайдан" та фінансуванні жителів Донбасу

Про це пише РБК-Україна.

Ці звинувачення обурили українського журналіста і він спробував з’ясувати, в чому його звинувачують і чому називають пропагандистом.

“У чому  пропаганда? Завдяки питанню президенту РФ  Володимиру Путіну мене справді почали впізнавати. Але це ви мене запросили , а не я напросився до вас на ефір”, – заявив Цимбалюк.

Ведучий радіостанції Олексій Голубєв звинуватив також Романа Цимбалюка у непрофесійності через те, що той відкрито демонструє свою позицію – “веде блог з українськими і татарськими прапорами, вдягає майку “захисник України”  і зазначив, що в контрактах величезної кількості ЗМІ є пункти, які прямо забороняють подібну поведінку.

Роман Цимбалюк розповів,  що з 2008 року  – ще з початку його роботи в Росії –  він постійно  запитував росіян, що вони думають про Україну.  І з того часу відповіді дуже змінилися.

“Половина опитаних  росіян зараз  відразу хапається за серце, хтось хоче морду бити, хтось запитує в мене : “А ти з України? А ти хохол чи бандерівець?”. Я відповідаю: “Я – українець”. “А, значить, ти бандера”. Ось такі умови моєї роботи в Росії”, – сказав Цимбалюк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter