Маневицька прокуратура і надалі тисне на Прилісненську громаду, аби та в свою чергу надала інформацію про роботу в ОТГ у різних сферах. Проте, селищний голова називає такі дії прокуратури необґрунтованими і вважає, що все це відбувається  через рішення громади співпрацювати із КП "Волиньприродресурс".

Читайте також: Маневицька прокуратура тероризує громаду через співпрацю із комунальним підприємством

Голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко розповів, що до громади надходять різні листи у великій кількості із Маневицької прокуратури із проханням про надання інформації за різними ділянками роботи громади, повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини".

Окрім того, що прокуратура надіслала безліч листів за напрямками інформаційних документів, які стосуються різного роду діяльності, такі ж листи вона надіслала і до Колківської ОТГ. 

На думку голови Прилісненської громади, прокуратура намагається паралізувати роботу в ОТГ, адже для того, щоб дати відповіді на листи, потрібно припинити всю роботу і протягом місяця зібрати відповідний матеріал, або ж, виділяти додаткові кошти і наймати на роботу юриста, який обробляв би цю інформацію.

Читайте також: Волинські депутати хочуть притягнути до відповідальності маневицьких прокурорів (Відео)

Наприклад, в одному з листів Маневицька місцева прокуратура повідомляє, що виконує завдання прокуратури області із вивчення стану застосування представницьких повноважень з питань захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства та просить надати перелік освітніх закладів, інформацію щодо переданого в оренду майна та земельних ділянок навчальних закладів, суми закупівель товарів, робіт та послуг у галузі освіти тощо.

Ігор Терещенко пов’язує це зі скандальним незаконним вилученням прокуратурою документів у Прилісненської ОТГ. Прокуратура, мовляв, хоче "поставити на місце" непокірного голову ОТГ.

Нагадаємо, що через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством "Волиньприродресурс" на голову громади чинили тиск – прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter