У багатоповерхівках Луцька ліфти, які відпрацювали термін експлуатації та потребують ремонту, нині зупинені.

Читайте також: У Польщі назвали причину обриву ліфта з українськими робітниками

Про це йшлося під час розширеної наради Луцького міського голови, пише ІА Волинські новини.

Директорка департаменту Центр надання адміністративних послуг Лариса Карп'як повідомила, що чимало звернень на гарячу лінію стосувалися роботи ліфтів. У кінці травня, у зв’язку з закінченням терміну експлуатації, в житлових будинках Луцька було зупинено на капітальний ремонт 35 ліфтів. Станом на сьогодні — 34 ліфти.

Вона зауважила: профільним службам варто повідомити графіки виконання робіт, аби лучани були поінформовані, коли саме у їхніх будинках запрацюють ліфти.

Раніше повідомляли про те, що 75-80% ліфтів у луцьких багатоповерхівках перебувають в експлуатації понад 25 років. Це граничний дозволений термін їхнього використання. Загалом у 2020 році в Луцьку здійснили капітальний ремонт 74 ліфтів. Вартість виконаних робіт - 6 мільйонів 547 тисяч гривень. Найдорожче обійшовся капітальний ремонт ліфта у будинку на проспекті Молоді, 3б – майже 174 тисячі гривень.

У бюджеті розвитку Луцька на 2021 рік на капітальний ремонт ліфтів передбачено 3,9 мільйона гривень. Станом на 31 травня профінансовано 2,2 мільйона гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook