25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори, на яких люди обиратимуть депутатів обласних, районних, міських, селищних та сільських рад, а також очільників громад та міст. До дня виборів залишаються лічені дні, які кандидати продуктивно використовують для агітації та розносять листівки зі своїми передвиборними програмами, але не обходиться тут і без порушень. 

Читайте також: Сепаратисти, куми, шахраї, рейдери, пройдисвіти: хто отримав чи купив місця у партії "Слуга народу"?

Зокрема, у Боратинській громаді "Партія місцевого самоврядування" проводить агітацію з грубими порушеннями.

Матеріали передвиборної агітації, які виконані у форматі виборчого бюлетеня з позначками навпроти кандидатів вищезгаданої партії, поширюють по домівках жителів громади неповнолітні. Цими діями представники "Партії місцевого самоврядування" вводять в оману виборців, змушуючи віддати свої голоси за їхніх кандидатів.

Крім того, на так званих агітках, відсутні вихідні дані, як цього вимагає виборче законодавство. На агітаційних матеріалах немає даних про замовника друкованої продукції, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Що є грубим порушенням передвиборної агітації.

За цією партією стоїть місцевий 24-річний депутат, спеціаліст з проектної діяльності та співробітництва Боратинської сільської ради Анатолій Левчук, який у списку цієї політсили зазначений першим кандидатом. Про цього працівника, який за кілька років роботи не виграв жодного гранту і не завів ні копійки для громади місцеві мешканці інакше, як "космонавт" і "нездара" не відзиваються. Та за цей час він нібито встиг уже придбати квартиру у новобудові Луцька та усіляко просуває ідею створення окремого відділу під себе. Завдячує Анатолій Левчук такому успіху родинними зв`язками із старостою Баївської сільської ради, яка сама ніде не фігурує, але займається справами, які суперечать Закону України "Про місцеве самоврядування".

Правоохоронні органи мали б зреагувати на грубе порушення законодавства та скласти відповідні адміністративні протоколи.

Читайте також: Скандальний "регіонал-перевертень" Волошенюк і його "друзі" намагаються прорватися до Волиньради під прапорами "Аграрної партії"

Зазначимо, що агітаційні матеріали розносять по домівках жителів Боратинської громади діти, що також є порушенням, адже у законодавстві зазначено, що учасниками агітаційного процесу можуть бути лише особи, які досягли виборчого віку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook