У Державному бюро розслідувань призначили Олександра Буряка новим керівником відділу з розслідування "справ Майдану".

Читайте також: Втік з родиною у теплі краї: Порошенко вкотре не прийшов на допит ДБР

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Керівником відділу з розслідування "справ Майдану" у Державному бюро розслідувань призначено Олександра Буряка, який до цього обіймав посаду заступника директора Державного бюро розслідувань", – йдеться у повідомленні. Зазначається, що він відповідав за роботу оперативних підрозділів та займався їх укомплектуванням. Сам Буряк назвав завершення розслідування справ Майдану "одним з найвідповідальніших завдань, яке зараз стоїть перед Державним бюро розслідувань".

"Це складний напрям роботи, де потрібне не лише бажання, а й значний досвід роботи у слідстві. Керівництво Державного бюро розслідувань це добре розуміє, тому доручили цю відповідальну роботу мені", – уточнив він.

За даними ДБР, Олександр Буряк працював на посадах слідчого, старшого слідчого, слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Київської області. Також він був заступником начальника слідчого відділу прокуратури міста Києва та старшим слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури. З 2015 по 2017 роки працював заступником прокурора міста Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури столичної прокуратури.

Раніше Буряк згадувався у розслідуванні журналістів Bihus.Info у справі "плівок Вовка". Зазначалося, що у двох епізодах аудіозаписів голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк говорив про те, що рішення на користь заступника голови суду Євгена Аблова погоджували з заступниками директора ДБР Ольгою Варченко й Олександром Буряком.

Читайте також: Зеленський звільнив Трубу з посади директора ДБР та призначив нового очільника

Нагадаємо, 3 грудня 2019-го Рада остаточно ухвалила закон про перезапуск ДБР та розблокувала розслідування справ Майдану. Окремо депутати проголосували за поправку № 318 до законопроєкту про ДБР, яка дозволить слідчим, які розслідували справи Майдану, перейти з Генпрокуратури до ДБР без проходження конкурсу. За неї проголосували 334 депутати. Саме через вимогу ухвалити цю поправку 21 листопада адвокатка родин загиблих на Майдані Євгенія Закревська оголосила голодування.

Раніше Закревська казала, що якщо не перевести слідчих, справи Майдану "передадуть у пустоту", попри те, що у ДБР вже створили новий підрозділ для розслідування справ Майдану.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook