У Ковельській громаді з понеділка, 5 квітня, посилюють карантин, зокрема на дистанційне начання перейдуть 5–11 класи.

Читайте також: У 13 громадах на Волині посилили карантин

Про це стало відомо 1 квітня під час засідання комісії ТЕБ та НС, повідомили на сайті міськради.

Завідувачка Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Людмила Маляр та медична директорка Ковельського МТМО з педіатрії Ольга Козачук розповіли, що останнім часом стрімко збільшується кількість виявлених випадків захворювання на COVID–19. Зокрема у березні таких було майже 900. Порівнюючи із жовтнем минулого року, у 2–2, 5 раза фіксується більше хворих впродовж тижня.

Лише за останні два дні у 450 ковельчан є підозра на недугу. У Ковельській лікарні наразі перебуває 60 пацієнтів з коронавірусом, 32 з них потребують кисню.

Аби стабілізувати ситуацію і зменшити кількість захворювань, комісія вирішила з 5 по 18 квітня запровадити дистанційне навчання для 5–11 класів.

Дошкільні заклади працюватимуть, також до школи ходитимуть учні 1–4 класів.

На території Ковельської громади на цей період встановлюються додаткові обмежувальні протиепідемічної заходи, відповідно до яких забороняється:

– перебувати у громадських спорудах, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок;

– перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

– самовільно залишати місця самоізоляції;

– проводити масових заходів за участю більше як 20 осіб;

– здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом, зокрема на міських автобусних маршрутах, у кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та здійснює контроль за дотриманням маскового режиму пасажирами;

Читайте також: У громаді неподалік Луцька запровадили двотижневий карантин (відео)

– робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів ресторанного господарства (ресторанів, кафе, барів, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;

– діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

– не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

– не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

– покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту;

не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

– діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів);

– діяльність спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. метрів загальної площі приміщення, басейнів – більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно–тренувальних груп.

Представників поліції зобов’язали контролювати заклади торгівлі, громадського харчування, ринки на дотримання карантинних вимог. У разі, якщо порушень буде велика кількість, то можуть прийняте рішення про обмеження їх роботи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook