В Україні спростили процедуру оформлення пенсій. Якщо раніше після звернення до Пенсійного фонду (ПФУ) потрібно було йти в банк і відкривати спеціальний рахунок, тепер для цього потрібно всього лише написати додаткову заяву в ПФУ.

Читайте також: Українцям зменшать пенсії: деталі

Відповідне рішення 11 листопада ухвалили на засіданні Кабінету міністрів. "Уряд підтримав рішення про введення політики "єдиного звернення" в питанні призначення пенсій. Відтепер не потрібно буде йти до Пенсійного фонду, потім в банк для відкриття рахунку, потім чекати, потім знову в банк. Адже працювати політика одного звернення, коли людина просто звертається до Пенсійного фонду, а далі за зверненням самого Фонду або органів соціального захисту буде відкритий відповідний рахунок в банку", – заявив прем'єрміністр Денис Шмигаль.

В Україні пенсії призначатимуть по-новому: в Кабміні презентували механізм

Читайте також: Українцям дозволили змінювати ім'я та по батькові

За новими правилами органи ПФУ можуть самостійно передавати дані в банки з проханням відкрити спеціальні пенсійні рахунки. Це, як заявив прем'єр, дозволить спростити процедуру оформлення виплати.

"Зараз при зверненні до Пенсійного фонду України або органів соціального захисту для призначення пенсії, грошової допомоги, потрібно звертатися до банківської установи для відкриття рахунку. У зв'язку з поширенням Covid-19, є необхідність зменшити кількість відвідувань установ громадянами при призначенні пенсій, грошової допомоги" , – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook