Кабінет міністрів України затвердив державний стандарт початкової освіти. Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду.

Читайте також: Скандал у столиці: українську мову викладають російською

Як зазначила міністр освіти Лілія Гриневич, цей державний стандарт запрацює з 1 вересня 2018 року для дітей, які навчатимуться 12 років, пише Сегодня.

Документ розроблено відповідно до законів України "Про освіту"  та "Про загальну середню освіту".

Згідно із затвердженим стандартом, метою початкової освіти є всебічний розвиток дитини, її талантів, здібностей, компетенцій і наскрізних умінь відповідно до вікових та індивідуальних психофізіологічних особливостей і потреб, формування цінностей, розвиток самостійності, творчості та допитливості.

"Разом з тим ми будемо ґрунтуватися на найкращих практиках української школи",– додала міністр.

У стандарті визначені загальні й обов'язкові результати навчання з 9 галузей: мовно-літературної, математичної, природничої, технологічної, інформатичної, соціальної та здоров'язберігаючих, фізкультурної, громадянської та історичної, а також творчої.

Гриневич зазначила, що разом зі стандартом приймаються 4 базових навчальних плани. Зокрема, до них закладено збільшення об’єму вивчення української мови в школах національних меншин.

Читайте також: Нова школа у Луцьку цьогоріч відкриє свої двері для учнів

"Також дуже важливо розуміти послідовність державних стандартів. За державним стандартом початкової освіти першокласники почнуть вчитися з 1 вересня 2018 року. Стандарт базової школи має стартувати з 1 вересня 2022 року, а стандарт старшої школи – з 1 вересня 2027 року", – нагадала міністр.

Вона також підкреслила, що ця реформа освіти якісно відрізняється від попередніх спроб реформування тим, що держава закладає реальні передумови змін.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter