Правоохоронці проводять обшуки у будівлях, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату. Зокрема, йдеться про 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені.

Читайте також: СБУ проводить обшуки у скандального настоятеля Києво-Печерської Лаври

Про це повідомила речник ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко, передає місцеве видання Житомир.info.

"У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за статтею 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії – ред.), 3 грудня працівники слідчого управління ГУНП в Житомирській області разом з працівниками СБУ проводять 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені. Обшуки проводяться у будівлях, приміщеннях та приватних оселях", – сказала вона.

Читайте також: Вселенський патріархат ухвалив статут майбутньої української помісної церкви (документ)

Як стало відомо, обшуки проводять в приміщеннях, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархії та Овруцько-Коростенській єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

В управлінні Служби безпеки України в Житомирській області підтвердили участь співробітників СБУ в обшуках, які проводять працівники слідчого управління ГУНП.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter