На Волині, у Рожищенському районі невідомі поширюють фейкову газету "Копачівська громада".

Читайте також: На Волині голова РДА під виглядом фестивалю влаштувала святкування дня народження чоловіку

Про це йдеться на офіційному сайті Копачівської ОТГ.

На офіційному сайті ОТГ запевнили, що газета не має жодного стосунку до Копачівської сільської ради.

В ОТГ нагадали, що статтею 8 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" визначено, що: "Органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації, крім випадків, передбачених законом".

"Опублікована в листівці інформація суб’єктивна, провокативна, така, що не відповідає дійсності, дискредитує Копачівську сільську раду, як орган місцевого самоврядування, створює соціальну напругу в громаді", – йдеться у повідомленні громади. 

Читайте також: Стало відомо про стан студентки з Копачівки, яку авто збило на пішохідному переході

Також зазначено, що надрукована листівка є анонімною, та порушує Закон України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні". На останній сторінці відсутні реєстраційні дані, які передбачені статтею 32 вищезгаданого закону.

 Про факт розповсюдження суб’єктивної та недостовірної інформації в незареєстрованих засобах масової інформації, що суперечать чинному законодавству повідомлено в поліцію.

В ОТГ наголосили, що на сьогодні, офіційним джерелом інформації про діяльність Копачівської об’єднаної територіальної громади є офіційний  веб-сайт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook