Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про локальне посилення карантину у Києво-Печерській лавру через новий спалах коронавірусної інфекції. Там зафіксували 17 нових хворих. Про це інформує Сусіпльне.

Читайте також: На Волині − майже 400 хворих на COVID-19

"Якщо ми говоримо про Києво-Печерську лавру, то на сьогоднішній день там є 17 нових випадків захворюваності на коронавірусну хворобу. Це всі люди, які були контактними з пацієнтами, які захворіли два-три тижні тому", – розповів міністр на брифінгу 7 травня.

За його словами, вони були на самоізоляції і нині вже, по виходу із самоізоляції, їм зробили ПЛР-тестування і у 17 осіб - результат був позитивний, відповідно у них підтвердили COVID-19.

"Що ми будемо робити далі? У органів місцевого самоврядування, і ми через це вже проходили, є відповідне повноваження щодо посилення карантинних заходів, встановлення відповідного санітарного контролю локально на території того чи іншого закладу. У даному випадку на території заповідника все це буде встановлено за рішенням відповідних органів місцевої влади", – сказав Степанов.

Він наголосив, що до органів місцевої влади буде відповідне подання від санітарного лікаря Києва і всі алгоритми, які мають бути, вже зроблені, тож влада столиці ухвалить відповідне рішення.

Читайте також: Коронавірус в Україні: кількість інфікованих зростає з кожним днем

Зазначимо, шо в Україні зафіксовано 13 691 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. За даними ЦГЗ, станом на 9:00 7 травня в Україні 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook