Робочі цегляної фабрики у Китаї, які колективно повинні були отримати 90 тисяч юанів (14 тисяч доларів) зарплати, отримали свої гроші в цеглі.

Про це повідомляє BBC.

За даними інформаційного агентства Сіньхуа, близько 30 фабричних робітників в Наньчані, провінція Цзянсі, погодилися отримати 290 тисяч цеглин в якості оплати своєї праці. Таким чином роботодавець виплатив 80 тисяч юанів.

Місцеве видання повідомляє, що всі робітники були мігрантами з гірських районів провінції Юньнань і не мали іншого вибору, так як багато з них «живуть при свічках, з дров'яним обігрівом».

Оплату цеглою вони отримали після того, як місцева профспілка звернувся в суд на роботодавця, який довгий час не платив зарплати своїм працівникам.

Роботодавець, який не був названий місцевими ЗМІ, все ще намагається знайти спосіб повернути решту 10 000 юанів, які він повинен.

Китайська федерація профспілок каже, що за останні п'ять років вона допомогла більше п'ятьом мільйонам робітників-мігрантів в Китаї отримати неоплачену заробітну плату на загальну суму 30 млрд юанів (4,5 млрд доларів).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter