Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, який 21 квітня із робочим візитом прибув на Волинь, взяв участь у засіданні сесії Волинської обласної ради. 

Читайте також: Стало відомо, які об'єкти на Волині відвідає голова Верховної Ради Дмитро Разумков

О 10:00 сесія розпочалася.

«Ми повинні вибудувати вертикаль. Але не вертикаль підпорядкування один одному, а вертикаль співпраці та спільної роботи на результат», - сказав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

«Звісно політичні позиції, які іноді нас розділяють на табори, однак щодо ключових питань, від яких залежить майбутнє нашої держави Верховна Рада повинна бути одностайною. Я впевнений, що так ж позиція має бути і у місцевого самоврядування на рівні областей. Ми повинні вибудувати вертикаль, однак не вертикаль підпорядкування один одному, а вертикаль співпраці та спільної роботи на результат.

Сьогодні в умовах децентралізації на місця передано багато повноважень, але разом з тим і багато відповідальності. І лише працюючи спільно, центральні і місцеві органи влади можуть досягнути успіху, адже без допомоги Парламенту, Уряду та Президента України вам буде важко виконувати ті обіцянки, які ви давали своїм виборцям. Ми також не зможемо досягнути успіху без допомоги місцевої влади області, районів та територіальних громад», - сказав у своєму виступі Дмитро Разумков.

Загалом на сесії депутати розглядатимуть питання про діяльність обласної прокуратури, обговорять внесення змін до бюджету та програми підтримки учасників АТО, реорганізацію Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, призначення директора Берестечківського психоневрологічного інтернату, а також майнові та кадрові питання.

У залі, окрім депутатів, присутні нардепи: Ігор ПалицяІрина КонстанкевичІгор ГузьСтепан ІвахівВасиль Стернійчук.

Дмитро Разумков, крім участі у сесії, ознайомиться з роботою КП «Волинське територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні, підприємством «ЛРЗ «Мотор» Державного концерну «Укроборонпром» та відвідає Волинський національний університет ім. Лесі Українки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook