У населених пунктах Луцької міської територіальної громади буде заборонено запускати феєрверки, салюти та проводити інші розважальні заходи і видовища з використанням піротехнічних виробів.

Читайте також: На Волині у пожежі мало не загинув 64-річний чоловік, потерпілий – у реанімації

Про це йшлося 22 лютого під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності. Пише ІА Волинські новини.

Члени комісії розглянули проєкт рішення Про заборону використання піротехнічних виробів (феєрверків) на території Луцької міської територіальної громади.

Подібне рішення діє в Луцьку із 2014 року. Тепер, у зв’язку з приєднанням до міста навколишніх сіл і зміною формату антитерористичної операції на операцію об’єднаних сил на сході країни, необхідно прийняти нове.

На території Луцької міської територіальної громади на час проведення в Україні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, визначених окремими рішеннями Верховного головнокомандувача Збройних сил України, буде заборонено проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів та інших засобів піротехніки.

Читайте також: Знайшли лучанина, котрий три дні тому пішов розчищати сніг біля авто та зник

Як звернули увагу депутати, попри те, що рішення в Луцьку діє, ніхто не дотримується заборон, зокрема, під час новорічних свят чи гулянь на весіллях.

Як пояснили, рішення розповсюджувалося передусім на висотні феєрверки, які раніше запускали в місті на День Незалежності чи День Луцька. На ті піротехнічні засоби, які вільно продаються в магазинах, міськрада, на жаль, впливу не має.

Контролювати дотримання громадського порядку мають передусім працівники поліції та муніципали. А на порушників можуть складати адміністративний протокол.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook