У Луцькій міській клінічній лікарні проведеться реконструкція приймального відділення за кошти державного бюджету та співфінансування із Луцькою радою. Наразі уже розробили проект, згідно якого до 1 жовтня потрібно здати повністю оновлене відділення.

Читайте також: "Я хотів зробити басейн у Нововолинську і зробив", – Ігор Гузь (фото)

Про це під час пленарного засідання чергової 70 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 лютого.

750 тисяч гривень виділять із бюджету на реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні. Фактично, за ці кошти добудують приймальне відділення медичної установи.

Як прокоментував начальник управління охорони здоров'я Луцькради Володимир Лотвін, такі зміни до бюджету передбачені у межах державної програми "Державна стратегія 2020", затвердженої від офісу Президента України.

Директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода, зазначила, що на поточний рік виділено 1 млн гривень для учасників бойових дій на Сході.

Радник міського голови Ігор Поліщук додав, що ці кошти будуть розподілені тільки після круглого столу, який відбудеться найближчим часом разом із учасника бойових дій.

Читайте також: На Волині прийняли головний фінансовий документ на 2020 рік

У рамках змін до міського бюджету на 2020 рік Ігор Поліщук запропонував спрямувати 1,5 мільйона гривень на реалізацію програми "Безпечне місто".

"Центральний парк у Луцьку користується популярністю в усі пори року, і не лише в денний час. Ці кошти потрібні на прокладання оптоволокна. Тому я прошу зняти кошти, передбачені на облаштування міських скверів на реалізацію проекту "Безпечне місто" у парку, оскільки два із цих скверів – на вулиці Матросова та на проспекті Волі виявилися в приватній власності", – зазначив обранець громади.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook