Луцька міська рада звернулася до керівництва країни з вимогою профінансувати виплату заробітних плат працівникам медичної та освітньої галузей.

Читайте також: У "Луцькводоканалі" пояснили причину відсутності водопостачання у місті

Про це йшлося під час сесійного засідання Луцької міськради у середу, 27 листопада.

Депутати розглянули проект рішення "Про звернення щодо фінансової незабезпеченості з державного бюджету субвенції для виплати заробітної плати педагогічних, медичних працівників та педагогічних працівників шкіл естетичного виховання".

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщукацьогоріч склалася складна ситуація з виплатою заборгованої зарплати медичним працівникам та освітянам.

"Держава має виконувати свої зобов’язання з виплати тих мізерних заробітних плат, а не перекладати виконання цих обов’язків на плечі місцевих бюджетів", – сказав Ігор Поліщук.

Цьогоріч з міського бюджету на ці потреби було уже виділено десятки мільйонів гривень, однак заборгованість і досі є. По освітній галузі вона становить більше 13 мільйонів гривень, а по медичній – більше 14 мільйонів гривень.

Читайте також: Депутати Луцькради – проти обмеження свободи совісті та покарань за критику ЛГБТ

Ігор Поліщук з цього приводу запропонував звернутися до керівництва країни, аби не допустити додаткового навантаження на міський бюджет. За його словами кошти, які виділяються з міського бюджету на зарплати (що має робити держава), можна було спрямувати на важливі  потреби міста.

Даний проект рішення підтримали депутати міськради. "За" проголосували 33 народних обранці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook