Щоб кваліфіковані працівники будівельної галузі не виїжджали за кордон, міськвиконком затвердив їм кошторисну зарплату на 2020 рік у розмірі понад 12 тисяч гривень.

Читайте також: У Луцькраді повідомили, що будівництва на проблемній ділянці на вулиці Ковельській не буде

Про це йшлося 19 лютого під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд виконкому винесли проєкт рішення Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2020 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів.

Розмір кошторисної заробітної плати на 2020 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів, які споруджуються за рахунок коштів Луцької міської територіальної громади та коштів підприємств, організацій (установ, закладів), що є у міській комунальній власності, становитиме 12 300 гривень.

Читайте також: Лучани просять збільшити кількість громадського транспорту

А зарплата робітників під час будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг та прибудинкових територій становитиме 10 100 гривень.

Водночас зауважили, що в інших областях України будівельники отримують вищу зарплату: наприклад, Львівська обласна державна адміністрація погодила зарплату булівельникам у розмірі 17 800 гривень, Хмельницька міська рада – 12 400 гривень, Мукачівська міська рада – 13 500 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook