На міських автобусних маршрутах № 1, 2, 10, 12, 17 та 22-22а проведуть обстеження пасажиропотоку з використанням табличного методу.

Читайте також: Лучанин скаржиться на хамство водія маршрутки

Про це йшлося сьогодні, 21 листопада, під час засідання виконавчого комітету міської ради.

До Луцької міської ради поступили звернення від перевізників стосовно підняття вартості проїзду у громадському транспорті.

Член виконавчого комітету Луцької міської ради Муковоз Ігор поцікавився, чи можна перейти на електронний контроль пасажиропотоку, адже цифри у перевізників та у міської ради в рази відрізняються.

"Ми уже практично підходимо до електронного контролю. І я розумію, що цифри різняться, але зараз ми мусимо рахувати так, як і рахували", − наголосив Григорій Недопад.

Ігор Муковоз зазначив, що поки не буде об'єктивного підрахунку пасажирів у громадському транспорті, не буде підніматись вартість проїзду.

Начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов додав, що впровадження електронної системи у маршрутках і тролейбусах дозволить знати кількість пасажирів за будь-яку одиницю часу, а наразі хочуть провести обстеження, щоб бачити, чи змінився пасажиропотік.

З його слів, один з перевізників, які звернулися щодо перегляду тарифів, наполягав, аби обстеження пасажиропотоку провели саме на його маршрутах, по тому ці дані передадуть департаменту економічної політики.

Читайте також: На Волині агресивний маршрутник побив чужу іномарку

Обстеження пасажиропотоку на міських автобусних маршрутах № 1, 2, 10, 12, 17 та 22-22а проведуть з використанням табличного методу, під час якого здійснюється підрахунок кількості пасажирів, що зайшли в автобус на зупинках.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter