Перевізників зобов'яжуть платити майже тисячу гривень за один автобусний маршрут, який не виїде на рейс. 

Читайте також: Лучани скаржаться на графік руху однієї з маршруток

Про це стало відомо в четвер, 21 березня, під час круглого столу по обговоренню проекту рішення "Про оператора електронних систем у місті Луцьку", пише Волинь24.

Зокрема, начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов запропонував внести до проекту рішення пункт про те, що з перевізника, автобусний маршрут якого не виїхав на рейс, буде знято штрафні кошти.

"У нас є проблема з тим, що деякі маршрутки не виїжджають, тобто кількість автобусних маршрутів помітно зменшується, через що виникають проблеми з доїздом лучан. Пропоную внести пункт про те, що з перевізника певного маршруту буде списано 850 гривень за один маршрут, який не виїхав на рейс", – сказав він. 

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук поцікавився, хто контролюватиме цей процес та вестиме облік кількості маршрутів, які виїхали або не виїхали на рейс.

Читайте також: У Луцьку засудили водія маршрутки, який збив пішохода

"Контроль буде вести оператор. Оскільки кошти будуть йти на рахунок оператора, які він буде відправляти перевізнику. Оператор буде робити ці відрахування і переводити їх на баланс бюджету Луцька. За цим процесом зможуть стежити представники міськради, адже їм буде наданий доступ до системи", – сказав посадовець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook