У Луцьку існує необхідність у збільшенні штату Луцького відділу національної поліції у Волинській області. Наразі у місті працює 23 дільничних офіцери.

Читайте також: На Волині чоловік закрив людей у холодильнику і погрожував зброєю

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 26 березня, повідомив начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук, пише ІА Волинські Новини.

Зі слів посадовця, всього в Луцьку працює 23 дільничих офіцери поліції.

"Але 23 дільничих офіцера, це насправді малувато, тому ми направили у Київ звернення щодо збільшення штату. Його поки ще розглядають", – зауважив Олег Кічук.

Він зазначив, що раніше, коли поліція ще була міліцією, на кожному опорному пункті працювало по 5-6 дільничих офіцерів, а за станом на сьогодні – максимум два. Враховуючи кількість населення Луцька, на 10 тисяч чоловік припадає лише один дільничний.

Усього у Луцьку – 23 поліцейські дільниці.

Читайте також: У Луцьку зловили п'яного керманича (фото)

Також Олег Кічук наголосив, що попри недостачу кадрів, у Луцьку відбулися масові заходи і в 2018-му, і в 2019-му році і усе було лише в рамках чинного законодавства.

"Наше спільне завдання і з депутатами, і з громадськими активістами, щоб у Луцьку був спокій. Вибори пройдуть, а нам далі в Луцьку жити, і тут має бути порядок", – резюмував він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook