З 16 липня на території Луцька та Прилуцького старостинського округу закладам громадського харчування дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях.

Читайте також: У Луцьку хочуть відновити повноцінну роботу ресторанів та кафе

Про це стало відомо під час дистанційного засідання позачергової 87-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 14 липня, передає ІА "Волинські новини".

Як повідомив, начальник з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Юрій Кирилюк, досі у Луцьку та на території Прилуцького сатростинського округу діє рішення міської ради від 29 травня щодо заборони роботи закладів громадського харчування, окрім обслуговування відвідувачів на вулиці, в літніх майданчиках та терасах.

"У місті – позитивна епідеміологічна ситуація, тож є ряд звернень щодо дозволу роботи закладів громадського харчування у приміщеннях. Тому пропоную дозволити з 16 липня прийом ресторанами, барами та кафе Луцька та округу відвідувачів у приміщеннях", – звернувся посадовець до депутатів.

Його підтримав і депутат Ігор Поліщук, який зазначив, що вчора, 13 липня, до Луцької міської ради звернулася група рестораторів обласного центру із проханням дозволити закладам громадського харчування приймати відвідувачів у приміщенні.

Читайте також: У районі на Волині суворо посилюють карантин: зачиняють ринок, заклади харчування та храми

"Бізнес, що працює в галузі громадського харчування, найбільше постраждав під час карантину. Сьогодні температурний режим не дозволяє задіяти літні тераси на повну потужність. Виходить, що сьогодні, для закладів, які мають літні тераси, лишився один місяць сезону. Люди лишилися без роботи. Дуже багато в закладах громадського харчування працює молодих людей, які мешкають на орендованому житлі. І їм немає чим за нього платити. Я вважаю, що потрібно зберегти бізнес людей, дати людям заробити кошти на існування та дозволити активно наповнювати бюджет міста", – звернувся обранець громади до колег.

Так, луцькі депутати зміни до проєкту рішення підтримали.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook