У Луцьку мають намір створити креативний мистецький центр шляхом вдосконалення вхідних вікон та дверей "Галереї мистецтв". Це один із проектів, який хочуть реалізувати у рамках проекту залучення бюджетних коштів Луцької міської ради на громадські проекти.

Читайте також: У Луцьку проведуть реконструкцію їдальні закинутого військового містечка

Про це йшлося 10 жовтня під час засідання робочої групи з питань бюджетування за участю громадськості, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Проектом передбачено покращення сучасного креативного мистецького центру, що спеціалізується на проведенні міжнародних і місцевих виставках міжнародних польсько-українських пленерів іконопису, презентацій у контексті класичного та креативного сучасного образотворчого мистецтва Луцька, України та Європи шляхом приведення культурної установи "Галереї мистецтв" до належного технічного стану.

Проте у членів робочої групи виникла дискусія, хто ж повинен займатися цим проектом та дати фінансову оцінку. "Галерея мистецтв", яка розташована на вулиці Лесі Українки,24 і котра функціонує 56 років, відноситься до департаменту культури Луцької міської ради, а зазначеними у проекті роботами займається управління капітального будівництва.

Читайте також: Через ремонт на станції Луцьк змінили графіки руху поїздів

"Ми не розробляємо проектну документацію, у нас немає відповідних фахівців і в подібних випадках ми звертаємося до управління капітального будівництва", – зазначила директорка департаменту культури Тетяна Гнатів. Та додала, що проблему однозначно потрібно вирішити, оскільки це єдина галерея в центрі міста і вона перебуває в незадовільному стані.

Проект передали на оцінку управлінню капітального будівництва. Зазначимо, що максимальна сума фінансування – 250 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter