У Луцьку, орієнтовано до кінця весни 2020 року буде заборонено нове будівництво. Мораторій на будівництво діятиме до того часу, поки не буде розроблено і затверджено новий генеральний план міста.

Читайте також: Луцьк став одним із найкомфортніших міст України (список)

Про це йшлося 9 грудня під час брифінгу управління містобудування та архітектури щодо впровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька, пише ІА Волинські Новини.

Керівник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз розповів, що мораторій не стосуватиметься реконструкції наявних будівель. Йдеться лише про нове багатоповерхове будівництво.

Проєкт рішення про впровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька, як зазначив Веніамін Туз, винесуть на розгляд наступної сесії Луцької міської ради, яка відбудеться, як заплановано, у цей четвер.

"Ми пропонуємо таке рішення через те, що місто фактично вичерпало межу свого розвитку, адже будівництво йде за рахунок територій, які не призначені для нового будівництва", – сказав Веніамін Туз.

Він додав, що за останні 5 років будівництво в Луцьку заходить у ті межі, які не заплановані в генеральному плані.

"Це тимчасова міра, поки не буде розроблено генеральний план, аби поглянути на розвиток міста з перспективи на кілька років уперед", – зазначив Веніамін Туз і додав, що мораторій не стосуватиметься будівництва, яке вже розпочалося чи на яке отримано всі необхідні дозволи.

"Багатоповерхівки виникають там, де раніше були заводи, де немає відповідної інфраструктури... Ми повинні розуміти, як ми будемо розвиватися, тому будемо працювати над розробкою генерального плану", – зауважив директор управління містобудування та архітектури.

Він додав, що це питання було на часі останній рік і проєкт рішення готували давно.

Читайте також: У Луцьку не їздитимуть маршрутки без валідаторів

Мораторій триватиме до кінця затвердження генерального плану міста – орієнтовно йдеться про кінець весни наступного року.

Заступниця керівника управління містобудування та архітектури Софія Гула відзначила, що підготований проєкт рішення – попередній, його ще доопрацюють і розмістять на сайті Луцької міської ради, тож всі зацікавлені зможуть із ним ознайомитися.

 

 

Нагадаємо, нардеп від Луцька Ігор Палиця зазначав, що в міській раді недостатньо приділяють уваги вирішенню інфраструктурних питань, комплексного розвитку міста. Адже ще раніше владу просили залучити спеціалістів, проєктні інститути, які б напрацювали пропозиції, як вирішити в місті ситуації з парковками, транспортними потоками, стоянками. Також, додав Ігор Палиця, у Луцьку так і не запровадили мораторій на нове житлове будівництво.

"Я наполягав на тому, щоб ввести мораторій на все нове житлове будівництво, поки не буде зроблений аналіз того, де будуть стоянки, нові дороги, комунікації, яким буде зонування та ін. Це не зробили. Я не знаю чому, але під час наступної зустрічі з керівництвом міста я казатиму, що мені не подобається, як вони працюють", – наголосив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook