Нову шахрайську схему, по-іншому ніяк це не назвеш, відчують на собі жителі обласного центру Волині.

Читайте також: На Волині російський депутат-ФСБшник влаштував бізнес на держкордоні

Сьогодні у багатьох скриньках лучани знайдуть лист, в якому зазначено персональний секретний код. Стерши його та звірившись із виграшним кодом акції "Я Щасливчик!", не один мешканець зрадіє та зателефонує за вказаним номером. Як з’ясувалося, у всіх код однаковісінький, пише видання Твій Портал.

Загалом, конверт являє собою складений втричі аркуш паперу. При розгортанні читачеві поступово відкриваються привабливі перспективи.

"Виграшний код акції "Я щасливчик!" відкриває доступ до отримання чималого кушу – 510 000 гривень. На конверті сказано: "Саме зараз зітріть захисне покриття з Вашого персонального коду й перевірте, чи збігається він з виграшним кодом акції 32КХ/59-716ОС і  чи зможете стати щасливчиком й отримати 510 000 гривень…".

Далі вказується, якщо код співпав, то потрібно негайно зателефонувати за вказаним номером і повідомити код і, тут увага: Ваші дані спеціалісту Незалежної комісії з проведення розіграшів призів або надішліть Призову форму…".

Читайте також: Блокують SIM-карти: шахраї вигадали нову схему видурювання грошей в українців

Також є покрокова інструкція для Переможця із виноскою "мається на увазі сума призового фонду трьох акцій, що будуть проводитися протягом року, частину з якого отримає головний переможець у разі офіційного визнання перемоги".

У Призовій формі потрібно заповнити чимало даних: ПІБ, повну адресу, телефон, пошту та підпис, дату народження, а також згоду на збір обробку і використання персональних даних. Однак якщо відставити радісні емоції і читати далі, то виникає ще більше питань. Що це за комісія з розіграшів призів, яка організовує спеціальну акцію з призовим фондом аж у 170 000,00 гривень? Про умови й зовсім окрема тема, щоб їх прочитати, довелося не тільки неабияк напружувати зір, але і покласти лінійку на рядки, щоб вони не зливалися. І хоча на "конверті" вистачало місця для тексту, з яким потенційні покупці змогли детально ознайомитися і усвідомити дивні умови маркетингової акції, − просто це не входило, мабуть, в задумку "маркетологів".

Проте, лучанам самим вирішувати чи вестися на подібні "листи щастя" з виграшем чи ігнорувати, щоб подібні контори не плодилися в країні, вводячи в оману здебільшого літніх людей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter