В Луцьку, попри отримання Україною Томосу, парафії не поспішають переходити до нової церкви.

Читайте також: У селі на Волині прихожани церкви проголосували проти переходу до ПЦУ

Регулярно з’являється інформація, що сільські церковні громади переходять під юрисдикцію Православної церкви України. Луцьк, однак, такою активністю похвалитися не може. Священики Московського патріархату стоять на своєму, мовляв Бог один і віра єдина, про який перехід мова, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Лучани зазначають, що релігійні переконання – то надто особиста справа. Кажуть, прихожанам Московського Патріархату теж нелегко. Хтось вважає, що різниця лише у мові, якою проводять Богослужіння, інші мислять глобальніше, однак зазначають, що  всім ще потрібен час.

У сюжеті зазначають, що зміни в церковному житті мають певний політичний компонент. Проте варто пригадати, як довго сановники церкви з московським підпорядкуванням переконували своїх вірян у неканонічності церков Київського патріархату. Тепер, коли з канонічністю ніби все гаразд, стало зрозуміло, що проблема в іншому – північний сусід, на сьогодні держава-агресор, робить все, аби не втратити один з ключових інструментів впливу на свідомість українців.  

Читайте також: "Боялися, що буде рейдерське захоплення храму", – прихожани ПЦУ про відстоювання волинського храму

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter